2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Videokedvencek 2011-10

Ki ne vágyna szép hamuszürke frizurára? A hamu ez esetben szó szerint értendő…
Az alábbi videót is már régebben feltöltöttem, és különösebben nem is vicces, pláne nem mélyértelmű. Egyszerűen csak érdekes.

„Afrika fodrászat” volt az eredeti címe, amin futott, de ha az ember belehallgat a tévéhíradós kommentátorszövegbe – az angolul értők a borbély szakértő elemzését is élvezhetik -, olyasmit lehet kivenni, mint ha a helyszín nem a fekete kontinens volna, hanem „Memphis, Tennessee”, vagyis az Egyesült Államok egyik déli állama, nagyvárosa. Így még különösebb elképzelni, hogy létezik egy efféle módszereket – „red hot”, avagy „fire technic” – alkalmazó szépségipari szolgáltató a modern világban. (Persze, lehet, hogy butaságot mondok, és az ilyen hajnyírás teljesen megszokott, de legalábbis nem unikum; nem vagyok a témában elég jártas.)

Balogh Attila

Ps: aki látta a Michael Palin-féle (ex-Monty Python-tag, angol színész) világutazós tévésorozatokat, talán emlékszik „A nyolcvan nap alatt a Föld körül M.P.-nel” című BBC-széria azon jelenetére, amikor hősünk Egyiptomba érve hajat vágatna, és Kairó leghíresebb fodrászához irányítják. Az illető kint a nyílt téren rendel, amikor M.P. beül a „székébe” (praktikusan a földre, párnára), akkor egész tömeg gyűlik köréjük és nézi a nyírást. Egy darabig azt hiszi, az európaiságának, pláne színészi ismertségének szól a kitüntető érdeklődés, ám idővel rájön, hogy valójában annak: a híres borbély vak… Ja, és abban a pillanatban épp borotválja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek