2021. 06. 24. csütörtök

Iván
1 EUR 351 HUF
1 GBP 408 HUF

Utolsó távirat — Felhívás

Magyarországon 2021. április 29-én lehet utolsó alkalommal postán feladni táviratot. A MAGYAR KÜLDEMÉNYMŰVÉSZETI TÁRSASÁG, a SPANYOLNÁTHA MŰVÉSZETI FOLYÓIRAT és a HERMAN OTTÓ MÚZEUM – MISKOLCI GALÉRIA ebből az alkalomból három jeles idei művészeti évfordulóhoz kapcsolódva arra kéri a vállalkozó kedvű embereket, intézményeket, hogy egy ezen a napon feladott, szabadon választott típusú távirat küldésével állítsanak emléket a szolgáltatásnak.

 

Az április 29-én feladott távirat kézbesítése előre időzíthető, s ahhoz további különszolgáltatások kérhetőek. Ezek, és az intézmények által feladott táviratok díjszabása magasabb.

Az Utolsó távirathoz kapcsolódó idei művészeti évfordulók: 1. 100 éve született Pilinszky János,

2. 25 éves a Herman Ottó Múzeum-Miskolci Galéria Thália-háza, közismert nevén a miskolci Színészmúzeum, 3. 100 éves a Miskolci Művésztelep.

 

A Spanyolnátha a miskolci Színészmúzeumban a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával rendezi a Pilinszky közelebb című rendezvénysorozatát. Az Utolsó távirat a Magyar Küldeményművészeti Társaság, a Spanyolnátha és a Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria összefogása révén e sorozat eleme lesz.

 

A Pilinszky-család előadó művészethez való kötődése kevésbé közismert: Pilinszky János költő nagybátyja, a világ máig egyik leghíresebb Wagner-tenorjaként számontartott Pilinszky Zsigmond 1913-ban, egy évadot Miskolcon játszott. (Pilinszky János másik nagybátyja, Pilinszky Géza a Zeneakadémia elvégzését követően az Operaházban hegedült, emellett énekes és zeneszerző is volt. Pilinszky János apja a távirati szolgáltatást hamarosan megszüntető postához is kötődött: a budapesti posta főfelügyelőségen dolgozott.)

 

A beérkezett táviratokból készült válogatások rangos művészeti intézmények kiállításain (többek között a miskolci Színészmúzeumban, a Miskolci Galéria Alkotóházában, a hernádkaki Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztiválon), illetve az interneten, a Spanyolnáthában fognak megjelenni. Külső és belső kiállítóhelyeken a teljes távirat megjelenik. Interneten a feladó nevét, valamint települése nevét, s távirata teljes szövegét jelentetjük meg.

A távirat feladója az elküldéssel ehhez hozzájárul. A postán kapható táviratlapon található szövegdoboz-mérete kb. 12×7 cm, ebbe a mezőbe a feladó kézzel írt, maximum 250 karakter terjedelmű szöveget fogadnak el.

 

A távirat szövegében szerepelnie kell egy vagy több Pilinszky Jánostól vett, bármilyen idézetnek. Emellett tartalmazhat más szöveget is. (A Pilinszkytől vett szavakat lehetőleg kérjük idézőjelbe tenni.)

 

A közönséges távirat feladási díja 2200 Ft, ez a költség a feladót terheli. Különszolgáltatás kérése (pl. dísz- vagy gyászlap, sürgős) esetén plusz díjat kell fizetni. Az időzítés kérése, ha az nem hétvégére esik, díjtalan. Telefonon történő kézbesítés nem lehetséges.

 

Címzett neve: Magyar Küldeményművészeti Társaság.

Címe: 3563 Hernádkak, Ifjúság út 5.

 

Kérjük, küldeményével Ön is járuljon hozzá az Utolsó távirathoz!

 

A feladható távirat-fajtákról, a kérhető különszolgáltatásokról a posta.hu oldalon tájékozódhat. A tájékoztatóhoz vezető linket a Spanyolnátha művészeti folyóirat „Hírek” rovata is közli.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Archívum

Menü

Archívum