2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Tudod, melyik a két legfontosabb bútordarab a hálószoba tervezése során?

Tudod, melyik a két legfontosabb bútordarab a hálószoba tervezése során?

A címben feltett kérdésre a válasz szerintünk egyértelmű: az ágyak és a ruhásszekrények állnak az élen a rangsorban. Nem arról van szó, hogy az éjjeliszekrény, a fésülködőasztal vagy a komód nem fontos, ám a berendezést a nagyobb bútorokkal illik kezdeni, így a legelején ezekre fordítsunk kiemelt figyelmet.


Minden a jó ággyal kezdődik

Ha hálószobáról, annak berendezéséről beszélünk, az ágyak között ajánlott kezdeni a keresést. Ez a helyiség mégiscsak az alvás, a pihenés otthona, ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő ágy, illetve matrac beszerzése. Kezdésként azt kell eldöntenünk, hogy egyszemélyes vagy franciaágyat akarunk-e a hálóba – ez azért nem olyan bonyolult feladat. Utána gondoljuk ki, milyen stílusú lesz a helyiség, majd ahhoz mérten kezdjünk el nézelődni. Az ágykeretekből, matracokból, kiegészítőkből nagy a választék, így nem kell kompromisszumokat kötnünk. Ha valamit megálmodtunk, biztos, hogy be lehet azt szeretni, csupán keresgélésre, kutatómunkára lesz szükség. Amennyiben van rá lehetőségünk, az ágy megvásárlásánál ne a legolcsóbb verziót válasszuk. Ezen a területen a minőség együtt jár a magasabb költségekkel, és mivel életünk közel egyharmadát, szerencsés esetben napi nyolc órát ágyban töltünk, mindenképpen a legjobb megoldások között érdemes keresgélni. A nyakunk és a hátunk hálás lesz, ha a megfelelő fekhelynek köszönhetően kipihenten ébred.

Kell a hely a ruháknak

Ha az ágy megvan, jöhet a ruhásszekrények kiválasztása. Ez alól egyetlen kivételt ismerünk: amennyiben a hálószobából nyílik egy gardrób, a szekrényt elhagyhatjuk, ez a helyiség ugyanis tökéletes lesz a tárolásra, legyen szó ruhákról vagy bármi másról. Ha a beköltözéskor nincs még égető szükség a szekrényre, biztosak lehetünk benne, az évek folyamán megtelik majd tartalommal. A ruhák és kiegészítők évről évre gyűlnek, általános gyakorlat, hogy több új dolgot vásárolunk, mint amennyit leselejtezünk. Ha erre gondolunk, egyértelmű, hogy ezeknek helyet kell biztosítanunk, a ruhásszekrényt pedig egyszerűbb az elején betervezni egy szobába, mint később teljesen átalakítani azt ennek a kedvéért./X/

A fotó forrása:
Photographee.eu / Shutterstock.com

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek