2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Természettudományos labor a Földesben

A „FÖLDES FERENC GIMNÁZIUM TERMÉSZETTUDOMÁNYOS LABOR ÜNNEPÉLYES NYITÓRENDEZVÉNYE

 „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközbeszerzésének megújítása a közoktatásban”  felhívás keretében Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 331,98 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A 100%-os támogatással megvalósuló projekt során megújítják a természettudományos oktatás módszertanát és eszközrendszerét a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban, ahol a projekt nyitórendezvényét 2014. szeptember 2-án tartják.
A projekt keretein belül olyan természettudományos labor jön létre, amely alkalmas a természettudományos tantárgyak (fizika, kémia, biológia, természetföldrajz) magasabb színvonalú lebonyolítására.
Az együttműködő általános és középfokú oktatási intézmények közül csak néhánynak (főképp középiskoláknak) van viszonylag jól felszerelt laboratóriuma, és ezek is leginkább elavult eszközökkel rendelkeznek. A természettudományos laboratórium kialakításával az iskolák tanulói számára lehetőség nyílik arra, hogy egy korszerű, modern eszközökkel felszerelt laboratóriumban vegyenek részt fizika, kémia, földrajz vagy biológia órán.
A természettudományos közoktatás fontos célja a diákok természettudományos műveltségének alakítása, amely az így formálódó tudást mindenki számára a társadalmi cselekvésben teszi alkalmazhatóvá a hétköznapokban. A tudás elsajátítására minden gyermeknek meg kell adni a lehetőséget és azoknak a diákoknak is minőségi természettudományos oktatást kell biztosítani, akiket családi háttere, szociális helyzete hátráltat a megfelelő ütemű fejlődésben.
A megítélt támogatás keretében a szaktanárok továbbképzésére is sor kerül, mely szakmai fejlesztések során a pedagógusok új, modern pedagógiai módszereket sajátítanak el.
A projekt keretében kialakításra kerül egy, a kor igényeinek megfelelő, 2×18 fő befogadására alkalmas modern technológiával felszerelt természettudományos laboratórium a működéséhez szükséges berendezések és eszközök beszerzésével (speciális laboratóriumi asztalok, bútorok, az oktatás színvonalát javító interaktív tábla, elszívó fülke, jégkocka-készítő és vízdesztilláló készülék, stb). A fejlesztésnek köszönhetően a biológia, fizika és a kémia alapfokú és emelt szintű oktatásához szükséges tartalmi és infrastrukturális körülmények elérhetővé válnak Miskolcon.
A program 15 partner (miskolci és vidéki általános és középiskolák) együttműködésével kerül megvalósításra, így közel 1800 diák vehet részt a projekt keretében megvalósuló természettudományos laboratóriumban tartott gyakorlati órákon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…