2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Szakmaiságot tárgyaltak a workshop-on résztvevők

Szakmaiságot tárgyaltak a workshop-on résztvevők

Határokon nyúlnak át a kapcsolatok nem csak gyakorlati, de szellemi vonalon is. A „Közös értékeink” című projekt április 11-én lebonyolított workshop-ján elhangzottak ahhoz próbáltak segítséget adni, hogy minél nívósabb műsorok kerüljenek adásba mind a hazai, mind a szlovák oldalon vetített közös produkciók kapcsán.

A televíziós képmegjelenítések szakmai, elsősorban operatőri feladatait helyezte fókuszba Koszteczky László nemzetközi szinten is jegyzett operatőr-rendező. Mint azt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet tanácskozó termében elmondta, rendkívül nagy lelkiismeretességet, kitartást és figyelmet igényel ez a munka, annak elfogadását, hogy rendezői utasításra akkor is kikerülhet egy jelenet a felvételekből, ha azt az operatőr a legjobbnak ítéli meg. A kameramannak rendkívül jó esztétikai érzékkel kell rendelkeznie, fontos a nagyon gazdag és egyéni képi látásmód.

Koszteczky László számos, a munka során fellépő területet érintett, kiemelve a kamerakezelési technikákat is.

Harnócz Sándor projektvezető a média hatalmára világított rá. Hangsúlyozta, a televíziózás az élet minden oldalát átszövi, az emberek között a legkedveltebb forrás az információk beszerzésében. A kommunikációs eszköz a politikusok számára sem közömbös, hiszen képileg is el tudják juttatni üzeneteiket a választópolgárok felé. Persze nem kis erőfeszítést vesz igénybe részükről, hogy egyáltalán bekerülhessenek egy-egy műsorba, de a birtoklási vágy sem ritka. Manapság permanens kampány folyik a választókért, a nagy feladatot az jelenti a médiák részéről, hogy pártoktól függetlenül, vagy kiegyensúlyozottan foglalkozzanak a politikával.

Szenttamási István Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet közművelődési munkatársa bevezetést prezentált ahhoz, hogy miként épül fel egy projekt előrehaladási jelentése. – Itt vagyunk a harmadik időszak végén, nagyon aktuálissá válik az, hogy a partnerek elkezdhessék benyújtani jelentéseiket, tehát tisztában kell lenniük ezeknek a felépítéséről, legyen az szakmai, pénzügyi, egyéb vonal – adott tájékoztatást a Kulcs Magazin érdeklődésére a közművelődési munkatárs.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…