2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Sikeres online retro fesztivál, 5 millió Forint támogatás és újabb rendkívüli akciósorozat

Sikeres online retro fesztivál, 5 millió Forint támogatás és újabb rendkívüli akciósorozat

A most kialakult járványhelyzetre tekintettel Magyarország kormánya minden rendezvényt betiltott, ennek kapcsán szerveztük meg online jótékonysági retro fesztiválunkat. A sikeres fesztivált követően folytatjuk jótékonysági rendkívüli akciósorozatunkat, hiszen úgy gondoljuk, az összefogással újabb bajba jutott honfitársainkon tudunk majd segíteni. Abban szeretném kérni a szíves segítségüket, hogy a 2020.03.28.-án Budapesten megrendezett sikeres online, zárt jótékonysági koncert után a következő akciók, jótékonysági felhívások híre is eljusson mindenkihez.
Összefoglaló és adatok az I LOVE RETRO Online Fesztivál kapcsán:

–       5 millió Forint feletti támogatás gyűlt össze az I LOVE RETRO Online Fesztiválon

–       Több, mint 250.000-en követték hazánk első online retro fesztiválját, amelyen 15 hazai retro sztár lépett fel, akik külön-külön 100.000 Ft-tal is hozzájárultak a gyűjtéshez. Az online platformokon több, mint 10.000 hozzászólás és kedvelés érkezett a közvetítés közben, 2.000 felhasználó meg is osztotta az online fesztivált.

–       Az I LOVE RETRO által szervezett gyűjtésen a sztárok, a management-k és a szponzorok 3.600.000 Ft-ot gyűjtöttek össze, ebből két légzést elősegítő készüléket vásároltak a szervezők, amelyeket a B.A.Z. Megyei Központi Kórház Gyermeklélegeztető Központjának és a kiskunhalasi Semmelweis Kórház Járványügyi Központjának adtak át.

–       Magyarország első online retro fesztiválja egy másik fórumon is gyűjtött pénzt, a közvetítést figyelemmel kísérő nézőknek ugyanis lehetősége volt támogató jegyet vásárolni 500-1.000-2.000-5.000 Ft értékben. Összességében 963 darab jegyet vásároltak az online fesztivál nézői, ebből nettó 1.100.000 Ft folyt be. Ezt 50-50% százalékban átutalásra került a budapesti Szent László Alapítványnak és a miskolci kórház alapítványának.

Jótékonysági gyűjtésünket és a társadalmi összefogást tovább szeretnénk erősíteni újabb akciókkal! Létrehoztuk az „Előadóművészek az egészséges környezetért” civil összefogást, ahol a fesztiválon fellépő sztárok mellett vállalkozók, cégek, magánszemélyek is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Tervezett akcióink:

1.     Laptop/tablet gyűjtési akció

A Kormány rendelkezései szerint az általános és középiskolai tanulók a digitális oktatás által tudják folytatni tanulmányaikat. Ez a család 20 százalékban problémát okoz, hiszen nincsen elég vagy egyáltalán nincs arra alkalmas számítástechnikai készülék a családok birtokában. Sok diákot ezért az évismétlés esélye fenyeget. Ezt szeretnénk megelőzni és segíteni a rászoruló családokon úgy, hogy egy országos gyűjtést szervezünk használt eszközök begyűjtése kapcsán. A kezdeményezés mellé állt Budapest egyik legnagyobb telefon és számítógép szervíze, akik a beérkező összes eszközt átnézik, legális szoftvereket telepítenek rá és üzembiztossá teszik.

2.     Országos retro véradás akció

Az ellátás szempontjából fontos, hogy az Országos Vérellátó továbbra is elégséges vérkészlettel rendelkezzen, mert ha a vírusos fertőzöttek száma eléri a kritikus pontot, több vérre lesz szükség az ellátásban. A nemrégiben felreppent álhírek, illetve a kijárási korlátozás miatt egyre kevesebben mennek el vért adni és ez hosszabb távon problémát okozhat. Az I LOVE RETRO felkeresi a szórakoztatóiparban dolgozó cégeket, fellépőket, háttérmunkásokat, hogy együtt adjunk vért, ez által pótolva az esetleges hiányt. Terveink szerint 300-400 véradót fogunk szervezni, köztük előadóművészeket, ismert műsorvezetőket, színészeket is. Ez kulcsfontosságú lehet a kialakult helyzetben, több életet is megmenthetünk az összefogás által.

3.     Országos állateledel gyűjtő akció

A menhelyek is óriási problémákkal küzdenek, ugyanis kifogyóban a készlet. A jelenlegi rendkívüli helyzetben nem adományoznak az emberek, sőt az örökbefogadás is minimálisra csökkent az állatotthonokban. A menhelyeken lévő ebeket sok helyen már maradék étellel/moslékkal etetik, de ez csak átmeneti megoldás lehet. Az ellátást az is nehezíti, hogy sok étterem/menza/vendéglátóegység bezárt, így ez a lehetőség is megszűnik hamarosan. Az I LOVE RETRO célja, hogy 1.000 kg kutyatápot gyűjtsön össze és két fővárosi, illetve két vidéki nehéz helyzetben lévő állatmenhelyet támogasson, ez által segítve az állatmentőket és a menhelyen élő házi kedvenceket.

A következő előadók/formációk vesznek részt a további akciókban:

Ámokfutók, Bestiák/Miss Bee, Betty Love, Csordás Tibi/Fiesta DJ Náksi, Desperado, Erős-Spigiboy, Happy Gang/Cory, Krisz Rudi, Ricky, Sári Évi, Shygys, UFO együttes, V-tech/Kefir.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek