2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

PLC verseny beszámoló

Az Országos Irányítástechnikai Programozó Verseny (közismert nevén a PLC verseny) huszadik alkalommal került megrendezésre. A versenynek évről-évre más felsőoktatási intézmény ad otthont, idén a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara volt a házigazda.
A PLC versenyen a programozható irányítások szakterületét művelő felsőoktatási intézmények vesznek részt. A verseny háromfordulós, az első napon a csapatok elméleti feladatokat oldanak meg az automatizálás tágabban értelmezett területéről, a második és harmadik napon gyakorlati feladatokat kapnak a hallgatók.

A győztes hallgatók pénzjutalmat, a felkészítő intézmények pedig tárgyjutalmakat kapnak.
A verseny célja: az irányítástechnika, ezen belül a PLC programozás oktatási színvonalának emelése.
További célok: az oktatók, hallgatók, ipari és kereskedelmi szakemberek kapcsolatának erősítése; a korszerű irányítástechnikai berendezések megismerésének elősegítése; a hallgatók közötti versenyszellem kialakítása, az eredményes munka elismerése.
A verseny Ajtonyi István professzor úr kezdeményezésére jött létre 1995-ben. Az idei huszadik, jubileumi verseny így visszatért Miskolcra. A helyszínen a FIOM közgyűlése egyhangú döntéssel elfogadta azt a javaslatot, mely szerint jövő évtől a versenyt Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Verseny néven folytatjuk.
A rendezvényünkön 12 felsőoktatási intézmény vett részt, 21 csapattal, 61 versenyző hallgatóval, 18 oktatóval. 14 szakmai cég támogatását élvezte a verseny és több millió forint értékben kerültek kiosztásra tárgynyeremények a jól szereplő egyetemek és hallgatók között. A rendezvény keretében a támogató cégek szakmai bemutatkozást is tartottak.
A rendezvény főszponzora az Evopro, akik egy-egy vacsorát is szervezett a hallgatóknak és oktatóknak. A másik estén az egyetemünk látta vendégül az oktatókat és a HÖK támogatásával a hallgatóknak is szerveztünk egy hagyománybemutatós, vetélkedős baráti találkozót.
Az idei évben a dobogó legfelső fokára a PTE PMMIK Pollesto (128 pont) csapata állt, a második helyet az Óbudai Egyetem KVK MAI Kavicskotró (124 pont) csapata szerezte meg és a dobogóra harmadik fokára az Óbudai Egyetem Automatika Intézet Óbudai Tangens (106 pont) csapata került fel.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek