2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Óriásparadicsom

Ez a 74,4 dekás paradicsom  Bagyal Péter, miskolctapolcai kertjében termett. Azt kérdeztük a hobbikertésztől, hogy használt-e valamilyen különleges tápot, hogy ekkorára nőttek idén a paradicsomok:

– Semmilyen vegyszert nem használok a kertben, hiszen már a dédunokám is szívesen eszi a gyümölcsöket, zöldségeket, így fontos számomra, hogy egészséges, vegyszermentes legyen minden termés. Eddig sem használtam túlzottan vegyszereket, de most még inkább meggondolom. Ez most jó fajta palánta volt, és a jól előkészített talajban szépen fejlődött. Locsolni viszont bőven kellett az idén, mert nagyon hektikus volt az időjárás.

– Minden gyümölcs, zöldség, ilyen óriás méretű volt ezen a nyáron?

– Azt azért nem mondanám. Szép volt most a paprika és az uborka. A gyümölcsök közül – már ami az Én kiskertemben előfordul – a szeder gyönyörű volt, és nagyon jó termés volt cseresznyéből, körtéből. Az almával viszont, nem vagyok elégedett. Nagyon sok van a fa alatt, rettenetesen pereg, kevés marad, így majd nem tart ki tavaszig. A szőlő jó részét pedig megették a darazsak.

– Talán egykor hivatásszerűen is kertészettel foglalkozott, hogy ilyen gyönyörű ez a kis kert?

-Nem soha nem volt közöm igazán a mezőgazdasághoz, ezt csupán hobbiból csinálom. Igaz sokat kell foglalkozni vele, s az ember bizony nem fiatalodik, de megéri, hiszen így legalább tudjuk, hogy mit eszünk, és mi kerül télire a kamrába, amikor üvegekbe zárjuk a nyarat.

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek