2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Néhány jó tanács az ideális karikagyűrű kiválasztásához

Néhány jó tanács az ideális karikagyűrű kiválasztásához

Valószínűleg ez egy új helyzet, hiszen nem minden nap vásárol az ember karikagyűrűt, így akkora rutinja sincs benne. Éppen ezért érdemes megfogadni néhány tanácsot, amivel megkönnyíthető ezt a különleges időszak.

Ne kapkodjunk!

A karikagyűrű kiválasztását nem szabad elsietni. Hiába van meg már hetek óta a nagy szerelem, vagy épp a méretünket tudjuk már mióta, az élőben való próbát semmiképp nem szabad elhanyagolni. Mivel minden márka gyűrűje más, így a kialakítás nagyon fontos, és persze az sem mindegy, hogy miként áll az adott gyűrű.

A próba folyamán nagyon fontos szempont, hogy semmiképp ne akkor kerüljön rá sor, amikor fázunk, vagy épp 35 fokos hőség van. Mivel az ujjunk mérete az időjárásnak megfelelően változik, így hidegben vékonyabb lesz, míg melegben jóval szélesebb. Éppen ezért a legjobb az őszi és tavaszi időszak a karikagyűrű kiválasztásához. Érdemes mindkét gyűrűsujjra felpróbálni a kiválasztott darabokat, mert nem biztos, hogy a jobb kéz gyűrűsujja lesz mindig a legkényelmesebb.

Ha online felületen szeretnénk rendelni, akkor nagyon fontos a gyűrű mérete. A legjobb, ha ebben az esetben egy ékszerésznél megnézetjük, hogy mekkora gyűrűre is van szükségünk, vagy egyik-másik otthoni módszerrel jövünk rá az ideális méretre. Az is fontos, hogy az ékszer mindig igazodjon az ujjak ízületéhez, ne válasszunk olyat, amit csak erővel tudunk felhúzni.

További szempontok

Amennyiben hajlamosak vagyunk a súlyingadozásra, akkor a legjobb, ha olyan ékszert választunk, amit később lehet módosítani. Sőt a legjobb, ha olyan helyen vásároljuk meg, ahol ingyen állítják a méretet, mint a karikagyuru.hu-nál a saját gyűrűik esetében. Igazításkor a kövekkel óvatosan kell bánni, mert azok azért okozhatnak némi nehézséget.

A gyűrű szélessége teljesen szubjektív, így az ízlésünktől függ, hogy a vastagabb vagy a vékonyabb karikát preferáljuk-e. Amennyiben a vastagabbat, akkor jó, ha tudjuk, hogy érdemes az ujj méreténél eggyel nagyobbat választani, mert a szélesebb több helyen érintkezik a kezünkkel.

Mivel az arany egy alapvetően puha fém, így könnyen kophat, roncsolódhat. Éppen ezért érdemes legalább évente elvinni egy ékszerészhez a gyűrűt, aki elvégzi rajta a szükséges felületkezelést.

A gyűrű mindkét oldalára kerülhet vésés, attól függően, hogy milyen a megálmodott darab. Belülre inkább dátumok, kezdőbetűk szoktak kerülni, míg a külső oldalán inkább a díszítés a lényeges.

Olyan is akad, aki megunt arany ékszereiből szeretné elkészíttetni a karikagyűrűt, vagy éppen be szeretné számíttatni a végösszegbe. Minden megoldható, ha az ember jó helyen vásárol./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek