2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 366 HUF
1 GBP 434 HUF

Négykilós aranying

Négy kilogramm súlyú színarany inget csináltatott magának egy indiai férfi, abban szeretné ünnepelni 45. születésnapját pénteken.

Pankadzs Parakh pazar ruhadarabjának ára legalább 214 ezer dollár (67 millió forint) – olvasható a Hindustan Times hírportálon.

Az aranyinget húsz mumbai aranyműves készítette. Négy hónap kellett hozzá, hogy a 18-22 karátos nemesfémből szövetet szőjenek. Parak szerdán ment a drága holmiért, útja onnan egyenesen a város híres templomába vezetett, hogy áldozati ajándékkal hálát adjon az isteneknek.

Ugyan a hétgombos, galléros ing minden része aranyból van, semmilyen más fémet nem kevertek bele, mégis rugalmas, sima és kényelmes. Belül vékony textil védi a bőrt a horzsolástól. Ki lehet mosni és teregetni, ha pedig elszakad vagy más kár esik benne, javítható vagy átalakítható, erre garanciát kapott a megrendelő.

A férfi lakóhelyén, a nyugat-indiai Maharastra államban, Jeola városban élőket nem különösebben lepte meg a szokatlan születésnapi ajándék: amikor Parakh az utcára lép, testét legalább két-három kilogramm arany ékszer díszíti.

“Már ötéves koromban elkápráztatott az arany” – nyilatkozta a férfi, aki a nyolcadik osztály után abbahagyta a tanulást és beszállt a család helyi textilüzemének munkájába.

Feleségét és már diplomás fiait nem érdekli a családfő aranymániája. “A rokonság többi tagja viszont azt gondolja, megbolondultam. Már az esküvőnkön így volt: sok vendég kínosnak találta, hogy több volt rajtam az arany, mint a menyasszonyon” – magyarázta a dúsgazdag indiai, aki azt reméli, fényűző ruhadarabjával bekerül a Guinness-rekordok könyvébe.

MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

MISS EUROPEAN UNION néven nagy sikerű nemzetközi szépségversenyt rendeztek 2004-ben Magyarországon abból az alkalomból, hogy hazánk az Európai Unió ta…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum