2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Miskolciak Miskolcért

A Miskolc Lokálpatrióta Egyesületet azért hozta létre 14, az élet különböző területén dolgozó magánember, hogy saját tehetségére, tenniakarására támaszkodva olyan rendezvényeket, akciókat valósítsanak meg, amelyek örömöt, jókedvet és igazi közösségi élményt szerezzenek a miskolciaknak és az ide látogató érdeklődőknek. Az egyesület alapítói úgy érezték, azt tapasztalták, hogy Miskolc egy szomorú, pesszimista, magába forduló város lett, ahol kevés az olyan esemény, ahol az itt élők, vagy éppen a turisták igazán jól érzik magukat, amelyekért érdemes otthonról kimozdulni.

Az egyesület első akcióban éppen ezen szeretne változtatni, hosszútávú terveiben azonban olyan programok is szerepelnek, amelyek szebbé, élhetőbbé teszik a várost. A Miskolc Lokálpatrióta Egyesület alapítói között több közismert városlakó nevét is fel lehet fedezni. A teljesség igénye nélkül: Vitelki Zoltán, a DVTK másodedzője, Erdei Sándor alias Rokker Zsolti, Varga Zoltán az RTL Klub egykori tudósítója, Jacsó Tibor, a Miskolc Rally főszervezője és a Speedway Miskolc elnöke, Horváth Szabolcs, a Miskolci Opera-Rock Show főszervezője, Kocsis István, a Miskolci Est tulajdonosa, régióvezetője. De az alapítók között van többi közt autó-hifi szerelő, orvos, egyetemi tanár, közalkalmazott, rendőr, egyetemista és vállalkozó is.

 

 

I. Miskolci Söratlon

A Miskolc Lokálpatrióta Egyesület „bemutatkozó” rendezvénye május 28-án, szombaton délután 2 órától a Miskolci Egyetem sportpályáján lesz. A játékos futóversenyen gyerekeket és felnőttek egyaránt kipróbálhatják magukat, de azok is jól érezhetik magukat, akik nem akarnak benevezni a viadalra.

 

Miskolc dala

Több évtizeddel ezelőtt a P. Mobil és az Edda is dalba foglalta már szülővárosát, és ezeket a számokat mára az ország minden pontján ismerik, mondhatjuk klasszikussá váltak. A Miskolc Lokálpatrióta Egyesület ezúttal a jelenkor miskolci együttesei számára hirdet versenyt a XXI. század Miskolc-dalának megírására. Várjuk a miskolci zenekarok dalait, amelyekben úgy éneklik meg a várost, ahogyan ők látják, a beküldési határidő augusztus 15-e. Bármilyen zenekar elküldheti dalát, nincs semmiféle stílus megkötés. Az együttesek élőben is bemutathatják dalukat, illetve saját műsorukat a szeptemberi iskolakezdés alkalmából megrendezésre kerülő rendezvényünkön. A közönség, a miskolciak által kiválasztott dalhoz az egyesület profi videoklipet forgat a zenekarral. A dalokat mp3 formátumban – a zenekart bemutató rövid leírással együtt – a miskolclokalpatriotaegyesulet@gmail.com e-mail címre várjuk.

 

Egy szelet Miskolc

A mondás szerint a férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni. Az egyesület úgy gondolja, hogy a gasztronómia is alkalmas arra, hogy Miskolc nevét ismertebbé tegye itthon és külföldön egyaránt. A méltán népszerű Kisgergely Cukrászda ezért az egyesület felkérésére elkészítette azt a süteményt, amely Miskolc első „hivatalos” édessége lesz. A „Miskolc szelet” ezentúl kapható lesz, bárki megkóstolhatja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek