2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Miniszterelnökség: a kormány mindent megtesz a miskolci zsinagóga felújításáért

Miniszterelnökség: a kormány mindent megtesz a miskolci zsinagóga felújításáért

A kormány mindent megtesz a miskolci zsinagóga felújítása érdekében – közölte a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára, miután bejárta a leromlott állapotú épületet. A Latorcai Csaba által mondottakról a Miniszterelnökség vasárnap tájékoztatta az MTI-t. A közlemény szerint a zsinagóga az ország épített kulturális örökségének kimagasló értéke.

A Ludwig Förster által tervezett, 1861-1863 között épült zsinagóga a régió legnagyobb élő, működő egyházi épülete – írta a Miniszterelnökség.

Freund Jenő, a Miskolci Autonom Orthodox Izraelita Hitközség elnöke tavaly novemberben közölte az MTI-vel, hogy életveszélyessé vált az ország egyetlen vidéki ortodox zsinagógája, az épület látogatókat nem fogad, a hívők saját felelősségükre mehetnek be. Elmondta azt is, bár kívülről jó néhány évvel ezelőtt megszépült az épület, tartóoszlopainak, belső szerkezetének állaga leromlott.

A zsinagóga felújítása több milliárd forintba kerülne – tette hozzá.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek