2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Megvan az év barkácsmestere!

Nagymarosi László nyíregyházi grafikus lett az év legügyesebb barkácsmestere.  A döntőben 13-an mérték össze tudásukat, csavarozniuk, tippelniük és fűrészelniük kellett.

 

A Praktiker és a Black&Decker közös nyereményjátékában, amelynek keretében országszerte 2011. legügyesebb barkácsmesterét keresték, összesen 400 versenyző vett részt, köztük több hölgy is. A résztvevőknek három könnyű feladatot kell megoldaniuk, ahol bizonyíthatták, hogy ők használják a legügyesebben a fűrészt, a fúrót vagy a csavarozót, illetve ők a leggyorsabbak, a legpontosabbak és remekül tudnak tippelni is. A Praktiker 19 áruházában, több héten keresztül zajló selejtezők legjobbjai a budapesti Bécsi úti üzletegységben mérték össze tudásukat. A 13 döntősnek három feladatott kellett megoldania. Elsőként csavarokat kellett időre becsavarozniuk egy állványba a lehető legrövidebb időn belül, majd fagerendákból vágtak – tippelve – 200 grammos szeletet egy skorpiófűrésszel. A végső megmérettetést egy munkapadba befogott MDF lapra történő rajzolás jelentette, amihez a hexagon formát a szervezők biztosították. A kézügyesség és gyorsaság mellett így a jó becslési képesség, illetve a pontosság és a precizitás is értékelve lett.

Az országos barkácsversenyt végül is Nagymarosi László nyíregyházi grafikus nyerte meg, aki egy hetes családi üdüléssel lett gazdagabb a Thermal Hotel Harkány wellness és gyógyszálloda jóvoltából. A második a székesfehérvári Simon Csaba lett, aki egy 100.000 Ft értékű szerszámgép csomagot vihetett haza. A harmadik helyezést a békéscsabai Földesi Krisztián szerezte meg, az ő nyereménye egy kerékpár volt. A döntő egyetlen hölgy tagjának, a kaposvári Bosnyák Nikolettának a Black&Decker különdíjat ajánlott fel, hiszen a gyengébbik nem képviselőjeként több férfi versenyzőnél is jobb teljesítményt nyújtott.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…