2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Megújult a mezőkövesdi Közösségi Ház színházterme

Megújult a mezőkövesdi Közösségi Ház színházterme

Sikeresen lezárult Mezőkövesd Város Önkormányzatának pályázata, amelynek keretében a város Közösségi Házának színházterme újult meg. Kényelmes székek, megszépült freskók és megújult zenekari árok is várja a közönséget, a város lakosságát, valamint a kistérségben élőket is. „A mezőkövesdi Közösségi Ház fejlesztése” című projekt 59,99 millió forintnyi támogatásból valósult meg.

A pályázat keretében restaurálták a színházterem falán látható, Takács István mezőkövesdi festőművész által készített két, nagy értékű freskót, felújították a színpad előtt, illetve alatt található zenekari árkot, melynek használatához mobil színpadburkolatot alakítottak ki. Lecserélték a földszinten található régi, elavult székeket, a bejárati és a menekülési útvonalak kétszárnyú ajtóit, valamint a színpadra vezető lépcsők korlátait. A terem teljes elektromos felújítása, falainak és a mennyezetnek a teljes festése is megvalósult, a földszint padlózatára pedig szőnyegpadlót fektettek. A fejlesztésnek köszönhetően továbbá új, tűzgátló színpadi függöny is került a terembe, valamint az épületben projektarányos akadálymentesítés is megvalósult.

A projekt célja a színházterem korszerűsítése, komfortosabbá tétele és ezáltal a magasabb színvonal biztosítása volt. Mezőkövesden a Közösségi Ház ad otthont a legtöbb kulturális rendezvénynek, városi ünnepségnek, színházi előadásoknak, kiállításoknak és az épület a helyszíne egyéb közösségi programoknak is. Épp ezért volt fontos, hogy kívül-belül felérjen e rendezvények színvonalához és megfeleljen a közönség, a lakosság, az egész kistérségben élők elvárásainak.

2011-ig csak minimális felújításokat végeztek az épületen, abban az évben azonban egy projekt részelemeként részleges felújítás és bővítés valósult meg akadálymentesítéssel, hőszigeteléssel, külső nyílászárók cseréjével, valamint a mellette lévő park környezetét is rendbe tették. 2019-ben szintén nyertes projektnek köszönhetően az épület két olyan terme – az emeleti tánc, illetve a klubterem – és kiszolgáló helyiségei szépültek meg, ahol különböző civil szervezetek, alkotói közösségek, csoportok tagjai találkoznak, illetve tartanak összejöveteleket. Ezenfelül a férfi és női vizesblokkok, valamint a fenti helyiségeket összekötő közlekedőtér is megújult.

A Közösségi Ház fejlődésének következő lépéseként pedig ezúttal a színházterem újult meg a mintegy 60 millió forintos pályázatnak köszönhetően, melynek keretében az épület leginkább kihasznált terme kapta meg a már régóta várt és megálmodott, a mai kor igényeinek, illetve a közönség és a színpadon állók elvárásainak is megfelelő színvonalú külsőt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek