2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Megújul a Dunántúl legnagyobb templomának tetőszerkezete

Megújul a Dunántúl legnagyobb templomának tetőszerkezete

Az egyházközség valamint a Veszprémi Érsekség önerőből újítja fel Pápa jelképét a Nagytemplomot.

 

Két évvel ezelőtt, az első ütemben a két oratórium tetőszerkezetét cserélték ki, valamint rézlemez burkolatot kapott az épületrész. Továbbá belül egy védőtetőt kapott a templom, mely a freskók védelmét szolgálja.

Az első ütemben beszerezték az egész templomra szükséges cserepeket is, mivel a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal engedélyével új cserépburkolatot kaphat a Nagytemplom.

A most kezdődött, második ütemben a felújítást végző szakemberek kicserélik a gerendákat és a szarufákat. Ezt követően új tetőszerkezetet, majd cserépfedést kap az épület.

Az egyházközség valamint a Veszprémi Érsekség önerőből újítja fel Pápa jelképét, ám a források nem teszik lehetővé, hogy az egész tető most megújuljon. Az templom teljes tetőcseréje meghaladná a kétszáz millió forintot.

A mostani, mintegy 47 millió forintos ütemben csak a Nagytemplom fele kap új tetőt. A  munkálatok várhatóan szeptemberig tartanak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…