2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Matyó minta a japán-magyar bélyegíven

Matyó minta a japán-magyar bélyegíven

Matyó minta a japán-magyar bélyegívenA matyó minta is megjelenik azon a bélyegkülönlegességen, amelyet Magyarország és Japán közösen bocsátott ki a két ország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 140. és az újrafelvétel 50. évfordulója alkalmából.

A magyar-japán jubileumi év kapcsán számos, a két ország hagyományos művészeteit bemutató rendezvény és zenei program várja az érdeklődőket. A jubileumi év köszöntéseként a Magyar Posta és a Japán Posta együttműködésében közös bélyeg forgalomba bocsátására került sor.

A magyar-japán jubileumi év alkalmából megjelenő, hat bélyegképet tartalmazó magyar kisívben a bélyegképek egyedi, H betűt formázó perforációs elrendezésben helyezkednek el. A bélyegképeken a két ország nemzeti értékei közül ismerhető meg néhány, köztük a matyó hímzés, a matyó surcminta is, amely nemcsak a bélyegen, de a díszborítékon, illetve a hat bélyeget tartalmazó ív hátterében is látható.

A bélyegen szereplő magyar motívum a matyó hímzés, a matyó surcminta mellett a butella, a díszkivilágított Erzsébet híd; a japán motívumok pedig a tealevél-tároló edény, a kimonó mintázat és a Fuji. Az alkalmi boríték grafikáján a kisív keretrajza teljesedik ki, az alkalmi bélyegzőn pedig – a diplomáciai kapcsolatokra való utalással – egy író kéz látható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek