2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Magyar Rekordok

Mottó: Győzni mindig nagyszerű dolog, különösen akkor, ha nálunk hatalmasabb dolgot sikerül legyűrnünk: A saját határainkat.
A Magyar Rekord Egyesület a napokban adta ki a Magyar Rekordok 2012. és 2013. évi gyűjteményes kötetét, amely a hazai rendkívüli emberi teljesítmények utolsó két esztendejének képes, 160 oldalas összefoglalója.

Egyesületünk évkönyve mindenkinek szól, mert meg vagyunk győződve arról, hogy csak kétféle ember létezik: aki már mutatott be valamilyen rendkívülit és így Magyar Rekorder vált belőle, és akinek még tartogat az élet rendkívüli erőfeszítéseket és sikereket, hiszen nem kell feltétlenül elrugaszkodnia a hétköznapok valóságától annak, aki legyőzhető, sőt akár jegyzőkönyvezhető kihívásokat keres: A hétköznapok hőseiként is válhat valakiből rekorder. Erre a könyvünkben bőven akad is példa. Elég csak annyi, hogy legyőzzük a saját korlátainkat és higgyünk abban, hogy amit elsőre lehetetlennek gondolnánk, az igenis megvalósítható. Ha a saját képességeink határait – és néha még a világunk abszolútnak gondolt határait is – sikerül átlépnünk, könnyen lehet, hogy a világ figyelme felénk fordul és akár még be is kerülhetünk a következő évkönyvbe, amelyet terveink szerint ezentúl legalább minden második esztendőben szeretnénk kiadni.

Könyvünkben több mint száz rendkívüli emberi teljesítményt gyűjtöttünk össze színes képekkel és szubjektív beszámolókkal a Magyar Rekordok másfél évtizedes adatbázisának legutolsó két évéből. Az Egyesület szerkesztésében időről időre megjelenő képes kiadvány azoknak a hazai rekordereknek a legszebb pillanatait örökíti meg, akik a valamilyen szempontból rendkívülinek számító teljesítményüknek köszönhetően váltak példaképpé. Ők látszólag nem hétköznapi emberek és mégis hétköznapi módon mesélnek arról, hogy hogyan élték meg a rekordjuk felállításával, megdöntésével kapcsolatos feszültséget, izgalmat, dicsőséget vagy épp belső harmóniát. Ezeket a szubjektív benyomásokat osztjuk meg olvasóinkkal a könyv lapjain.

Könyvünk főszereplői többnyire egyéni, maratoni, vagy épp tömegszerűségi rekordok megvalósítói, de vannak olyan rekorderek is a könyvben, aki többszörös erő-világrekorder, esetleg sütemény-rekorder, vagy palacsintasütő rekorder …. és még sorolhatnánk, de a könyv önmagáért beszél, érdemes átpörgetni a lapjait, akárcsak a képek miatt is.

Ezzel a képeskönyvvel tisztelgünk előttük és állítunk kézzelfogható emléket életük talán legsikeresebb pillanatainak, olvasóinkkal együtt válunk részeseivé annak az örömnek, amelyet a kitartó küzdelmet követő győzelem jelent, elsősorban önmagunk felett. Reméljük, ezzel is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy országunk új példaképeit minél többen megismerjék, egyben pedig minél többen vegyék a bátorságot rekordok felállítására, a saját és a világunk határainak feszegetésére és legyőzésére.

Könyvünk önmagában nem egy történelmi krónika kíván lenni, sokkal inkább egy kedvcsináló és ötletadó iránymutatás, vagy egyszerűen csak egy szórakoztató olvasmány.

Sebestyén István

a Magyar Rekord Egyesület elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek