2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • LIFE – közös pályázat a Miskolci Egyetemen

LIFE – közös pályázat a Miskolci Egyetemen

IDÉN SZEPTEMBERBEN INDUL A MÁSODIK MAGYAR KOORDINÁLÁSÚ LIFE PROJEKT A MISKOLCI EGYETEM RÉSZVÉTELÉVEL

A Miskolci Egyetem és partnerei – a BorsodChem Zrt., Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztálya, a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért, a GeoGold Kárpátia Kft., valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára – 2020. augusztus 25-én kedden sajtótájékoztatót tartottak az idén ősszel induló második magyar koordinálású, LIFE Éghajlat-politika alprogram keretében megvalósuló közös pályázat kapcsán.

A projekt célja, hogy a partnerek kollektíven lépnek fel a helyi éghajlati kockázatok csökkentése érdekében, valamint lépéseket tesznek a sérülékeny városi és vállalati területek közös klímaalkalmazkodásának erősítése céljából.

Az elkövetkező években létrejön egy módszertani útmutató, valamint egy online alkalmazkodási jógyakorlat gyűjtemény, amely lehetővé teszi a más hasonló adottságokkal rendelkező települések és ipari vállalatok számára a projekt eredményeinek saját környezetükre történő adaptálását. Emellett az éghajlatváltozási platformot koordináló szervként létrehozzák a jövőkutató csoportot (Future Research Group), valamint egy egyedülálló klímaalapot fognak indítani a helyi kisléptékű olcsó adaptációs intézkedések támogatására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum