2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Könyvtári rend a vészhelyzet alatt

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a veszélyhelyzetre való tekintettel szünetelteti személyesen igénybe vehető szolgáltatásait, amíg a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet érvényben van.

Ez vonatkozik a helyben használatra, böngészésre, számítógép-használatra, reprográfiai szolgáltatásokra. De lehetséges az előzetes igénylés utáni kölcsönzés, a beiratkozás, a kártérítések, egyéb tartozások kiegyenlítése és a könyvtárközi kölcsönzés is.

 

I. Előzetes foglalás utáni kölcsönzés

Igényeiket leadhatják:

  1. E-mailben

Központi épület                                             kolcsonzes@rfmlib.hu

József Attila Könyvtár                                   jozsefkvt@rfmlib.hu

Kaffka Margit Könyvtár                                 kaffka1962@rfmlib.hu

Petőfi Sándor Könyvtár                                 petofikvt@rfmlib.hu

Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár szabolib@rfmlib.hu

Tompa Mihály Könyvtár                                tompalib@rfmlib.hu

 

  1. Telefonon

Központi épület                                             46/503-125                 H–P 9–18.30 óráig

József Attila Könyvtár                                   46/324-105                 H–P 10–18 óráig

Kaffka Margit Könyvtár                                 46/368-881                 H–P 10–18 óráig

Petőfi Sándor Könyvtár                                 46/379-032                 H–P 10–18 óráig

Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár 46/344-851                 H–P 10–18 óráig

Tompa Mihály Könyvtár                                46/380-566                 H–P 10–18 óráig

A Móra Ferenc Könyvtár előreláthatólag november 22-ig zárva tart.

 

3. Online foglalással (ez a lehetőség csak a központi könyvtár állományára vonatkozik)

A dokumentumok igénylése az online katalógusból indítható.

Útmutató: Első lépésként könyvtárunk honlapján található katalógusunkat (https://opac.rfmlib.hu/WebPac/CorvinaWeb) kell megnyitni. Itt a bejelentkezés gomb segítségével van lehetőség belépni saját adatlapunkba. Az előugró ablakba az olvasójegy vonalkódjának számát, illetve jelszóként az olvasójegy tulajdonosának születési hónapját és napját kell beírni (pl.0202). (A jelszót az olvasói adatok – adatok fül segítségével lehet módosítani.)

Az egyszerű vagy az összetett keresés segítségével válassza ki az Ön által kölcsönözni kívánt könyv leírását katalógusunkból, majd a részletek megtekintése ablakban győződjön meg róla, hogy a könyv megtalálható a központi könyvtárban (lelőhely: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár), válassza a dokumentumigénylés gombot. A következő nyomtatványon lehet véglegesíteni a könyvigénylést a kérés elküldése menüvel.

 

Online chatszolgáltatásunkon és Facebook-oldalainkon az igénylés nem adható le, csak tájékoztatást nyújtunk!

 

A kölcsönözhető dokumentumok száma: max. 10 darab.

 

Az igénylés leadása után, kérjük, várja meg kollégáink visszajelzését, az Ön által megadott elérhetőségen értesíteni fogjuk az átvétel várható időpontjáról!

 

A jelenleg kölcsönzés alatt lévő könyvekre előjegyzést nem tudunk felvenni. Könyvek kölcsönzésére csak előzetes foglalás után van lehetőség.

 

A könyveket olvasójegy bemutatásával tudjuk átadni a könyvtárak külső bejáratánál.

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a kért dokumentumokat meghatalmazott útján szállítsák el, ezt az igény leadásakor jelezni kell és a megbízottnak igazolással kell rendelkeznie erről.

A kölcsönzésekről, lejárati határidőkről a kolcsonzes@rfmlib.hu e-mail-címen, a könyvtári szolgáltatásokra vonatkozóan a rakoczi@rfmlib.hu címen érdeklődhetnek. Telefonon (46/503-120) és a honlapon található online chat fórumon 8-tól 16 óráig állnak rendelkezésre a könyvtárosok.

Szombatonként minden könyvtárunk zárva tart.

II. Könyvek hosszabbítása és visszavétele

 

Aki nem szeretné személyesen meghosszabbítani a kölcsönzött dokumentumok határidejét, azoknak a könyvtár automatikusan hosszabbítja december 14-ig a járványügyi helyzetre való tekintettel.

Késedelmi díj továbbra sem keletkezik, az addigi tartozás összege nem növekszik tovább.

 

A visszahozni kívánt könyveket bárki leadhatja névvel és olvasójegyszámmal ellátva. Az átvett könyveket 72 órára elkülönítjük, ezt követően újra kölcsönözhetők.

 

Szolgáltatásaink igénybevételénél maszk használata kötelező! Kérjük, készítsék elő olvasójegyeiket, ezzel is elkerülve a sorban állást!

 

III. Online beiratkozás

Az online regisztráció azoknak nyújt lehetőséget, akik még nem tagjai könyvtárunknak, és ezt a folyamatot otthonról szeretnék elindítani. Az online regisztráció segítségével lehetőség nyílik leendő olvasóink számára dokumentumok igénylésére katalógusunkon keresztül, illetve meggyorsítja a beiratkozás menetét, hiszen az első személyes látogatáskor már csak egyeztetni kell az előzetesen megadott adatokat.

Részletek és segédlet: https://www.rfmlib.hu/hu/content/online-regisztracio-leendo-olvasoinknak

 

IV. Elektronikus szolgáltatás

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár előfizetője az Akadémiai Kiadó két szolgáltatásának, a szótárcsomagnak és a MeRSZ-nek. A regisztrált olvasók otthonról is hozzáférhetnek a kiadó szótáraihoz, valamint alap- és referenciaművek folyamatosan bővülő elektronikus gyűjteményéhez. A kódokat e-mailben igényelhetik a simonm@rfmlib.hu e-mail-címen.

 

Friss információkért, kérjük, kövesse Facebook-oldalunkat és honlapunkat!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek