2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Kereszt emlékeztet a felsőzsolcai árvízre

Dr. Ternyák Csaba egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alelnöke szentelte fel szeptember 2-án, vasárnap délután végleges helyén a felsőzsolcai árvíz és károsultjainak emlékére állított keresztet. A 2010 júniusában felszentelt kereszt a 2010. június 4-én, Felsőzsolcán bekövetkezett árvízkatasztrófára emlékeztet. Az árvíz miatt 198 családi ház vált életveszélyessé vagy dőlt össze. 1855 ház szenvedett károkat kisebb-nagyobb mértékben. A légi felvételek tanúsága szerint a város 80 százaléka került víz alá. Ebben az időben 2200 családi ház állt Felsőzsolcán.
Vasárnap végső helyén, a felsőzsolcai római katolikus templommal szemben, a plébánia előkertjében szentelte fel az egri érsek a keresztet, melyet Spitzmüller Balázs, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője (2006-2010) készített és állított. A faanyagot Erdélyből származik, a korpuszt pedig Olaszországból hozatta. A költségeket képviselői tiszteletdíjából állta.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ünnepi Könyvhét
Egy tűt nem lehetett volna leejteni ma az Ünnepi Könyvhéten, Budapesten a Vörösmarty téren. Több száz kiadó, több ezer ember, több tízezer könyv bi…

További cikkek