2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Kecskeméti vasútállomás: Orient Expressz érkezik!

Kecskeméti vasútállomás: Orient Expressz érkezik!

Különleges élményben lehet azoknak része, akik szerdán 16 óra körül kimennek a kecskeméti vasútállomásra. Amerikai, ausztrál és brit milliomos utasokkal begördül ugyanis Budapest felől a Teheránba tartó, 13 kocsiból álló nosztalgia Orient Expressz.Október 15-én nosztalgia-luxusvonat indul a Budapest-Teherán útvonalon. Az Európát és a Közel-Keletet összekötő járatot az Orient Expressz utódjaként is emlegetik. A muzeális kocsikat, a közlekedtetést és a személyzetet a MÁV Nosztalgia Kft. biztosítja.

A veterán kocsikból álló, évente öt alkalommal induló luxusjáratra egy brit utazási iroda szervezi az Agatha Christie vagy H. P. Lovecraft világát kedvelő utasokat. A Nyugati pályaudvar Királyi váróterme elől elzakatoló szerelvényre egyetlen jegy – a legkedvezőbb áru is – vetekszik egy autó árával. Aki például a Golden Eagle prospektusában meghirdetett legolcsóbb ajánlatot választotta, azaz másodmagával utazik a Heritage osztályon, az fejenként 8695 angol fontot, négyszázas árfolyamon számolva 3,5 millió forintot szurkol le. Ezért az árért a „Klasszik” hálókocsiban kap fülkét és ágyat két hétre.

A nagyobb luxusra vágyók a négy Deluxe hálókocsi valamelyikére váltottak jegyet. A 2009-ben felújított vagonok lakosztályai a másodmagával utazónak fejenként 13.995 fontba, azaz 5,6 millió forintba, a fülkét egyedül használóknak 20.695 fontba, tehát 8,3 millió forintba kerültek. Mindezért hozzávetőleg öt négyzetméternyi lakótér jár, lehajtható ágyakkal, asztallal, széffel, légkondicionálóval, saját mellékhelyiséggel és egyéb kiegészítőkkel. Ennek ellenére a Golden Eagle Luxury Trains az idei járatra mind a hetven helyet eladta. (forrás: nol.hu)

A vonat Magyarország, Románia, Bulgária és Törökország több városában is megáll majd.

A program szerint az utasok október 15-én indulnak Budapestről. Első állomásuk Lajosmizse lesz, ahol lovas programot tekintenek meg, majd ezt követően utaznak Kecskemétre. Itt a vendégek ellátogatnak a Városházára, ahol Szemereyné Pataki Klaudia polgármester fogadja őket, majd rövid koncertet adnak a Kodály Iskola diákjai. A koncert után rövid városnézés következik a belvárosban, majd folytatják útjukat a luxusvonattal.

A KECSKEMÉTI PROGRAM:

16.24 A vonat érkezése a kecskeméti vasútállomásra

16.45-17.00 között érkezés a Városházára buszokkal

17.00 Szemereyné Pataki Klaudia köszönti a vendégeket a Díszteremben

17.10 Kodály Iskola zeneművészeti szakközépiskolásainak koncertje

Forrás:hirhataronline.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…