2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Jutalmazott az Eötvös Alapítvány

Az Eötvös gimnázium legjobb felsőbb évfolyamos diákjai kaptak elismerést, összesen 48-an hétfőn délután. A mintegy másfél évtizede működő Eötvös Alapítvány – melyet egy korábban az iskolában oktató pedagógus házaspár hívott életre – minden évben a lehetőségei szerint elismeri a legjobban tanuló diákokat.

– Annak idején a férjemmel láttuk, hogy mennyire kevés lehetősége van az iskolának honorálnia a tehetséges, jól tanuló gyerekeket – mondta az alapítványt létrehozó Balla Balázsné.
– Ezért gondoltuk akkor úgy a férjemmel, hogy egy ilyen alapítvánnyal a lehetőségekhez mérten elismerjük a jól tanuló gyerekeket. Jó látni ilyenkor szemükben a mosolyt, nekem ez hozza vissza a fiatalságomat. Volt olyan esztendő, hogy 10-20 ezer forintot kaptak a diákok, idén az adóváltozások miatt egy kicsit alacsonyabb az összeg, de így is örülnek neki a tanulók, hiszen korántsem elhanyagolható a 48 főnek (lásd a 4. oldalon) megítélt több mint 300 ezer forint. Igaz, mint mondják, nem ezért tanulnak, bár nem tagadják, az anyagi elismerés motiváló erejű.
– Mindenképpen jó dolog ez – mondta néhány perccel az ünnepség előtt Szilágyi Szilvia – de nem a pénzért kell jól tanulni, hanem azért, hogy sikeresek legyünk az életben.
– Persze hogy motivál – ezt már egy másik kitüntetett, Fűz Zoltán mondta.
– Jó érzés az embernek, ha így elismerik. Kevés olyan középiskola van, mint az Eötvös, itt ugyanis minden félévben az osztályok legjobbjait a Tiszaújváros jövőjéért Alapítvány révén az önkormányzat, míg évente az Eötvös Alapítvány által az iskola legjobb tanulóit jutalmazzák. – Az alapítványhoz benyújtott pályázatok elbírálásakor részben figyelembe vesszük a szociális szempontokat is, de a döntés során a fő tényező természetesen a tanulmányi eredmény – mondta dr Fülöp György alpolgármester, aki egyúttal az Eötvös Alapítvány kuratóriumának elnöke is. – Meg kell köszönnöm a nyilvánosság előtt is azt a másfél évtizedes tevékenységet, melyet a Balla Balázsné és a férje által életre hívott alapítvány fejt ki. Ezen idő alatt ugyanis már több mint tíz millió forint ösztöndíjat osztottunk ki. -Az alapítványhoz a diákok önmaguk pályáznak tanulmányi eredményük és osztályfőnökük ajánlása alapján – mondta Pogonyi-Simon Edit, az iskola igazgatója. – Büszkék vagyunk arra, hogy mind az önkormányzat, mind az Eötvös Alapítvány támogatja tanulóinkat és ezért ezúton is köszönetünket fejezzük ki.

b.k.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…