2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Hétmillió forint öt intézménynek

K&H gyógyvarázs: hétmillió forintos segítség öt intézménynek a K&H gyógyvarázs kártyaprogram segítségével
háromszázezer forintos segítség az Országos Mentőszolgálat miskolci mentőállomásának

A K&H Csoport a magyar gyermek-egészségügy hosszútávon elkötelezett támogatójaként több mint egy éven át ügyfelei bankkártyás vásárlásai után elkülönített egy összeget saját bevételéből. A K&H gyógyvarázs program számára így összegyűlt 7 millió forintos támogatásból két kórház és három mentőállomás számára vásároltak orvosi műszereket, berendezéseket. A K&H gyógyvarázs kártyaprogramnak köszönhetően az Országos Mentőszolgálat miskolci mentőállomása háromszázezer forint értékű eszköztámogatásban részesült. A K&H gyógyvarázs program Borsod-Abaúj-Zemplén megyében eddig 12 intézménynek nyújtott támogatást, több mint 27 millió 900 ezer forint értékben.

„A K&H gyógyvarázs program egyszerre két irányban nyújt segítséget, a beteg gyermekek gyógyulását támogatja műszerbeszerzéssel, illetve odafigyel a gyermekek lelki egészségére is, különböző önkénteseket mozgósító szórakoztató programokkal. Országos műszertámogatási pályázatunk mellé minden évben igyekszünk egyéb forrást is találni, amely további intézményeknek nyújthat segítséget. 2006 óta a K&H Bank az ügyfelei MasterCard dombornyomott bankkártyás vásárlásai alapján is a K&H gyógyvarázs program rendelkezésére bocsát egy jelentős összeget. Köszönettel tartozunk tehát ügyfeleinknek, akik vásárlásaik során ilyen bankkártyával fizettek. Számukra ez egy forintba sem került, mégis a gyermek-egészségügy tevékeny támogatóivá válhattak, és az összegyűlt 7 millió forintból öt kórháznak és mentőállomásnak tudunk életmentő műszereket és eszközöket vásárolni.” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója. „Ezzel az összeggel 2006 óta összesen 70,8 millió forintos támogatással járult hozzá a gyermekek gyógyulásához a K&H gyógyvarázs bankkártyás programeleme. Összességében pedig a K&H gyógyvarázs program indulása óta mintegy 420 millió forinttal 163 intézmény munkáját segítette a bank életmentő műszerekkel és orvosi berendezésekkel annak érdekében, hogy a beteg gyerekek mielőbb újra teljes életet élhessenek.”

„Nagy öröm számunkra, hogy a K&H gyógyvarázs kártyaprogramja keretében a miskolci mentőállomás orvosi eszközparkja egy EMMA típusú kapnométerrel (gázmonitorral) bővülhetett. A készülék segítségével biztonságosabbá válik a gépi lélegeztetés, mivel folyamatosan mérhetővé teszi a szén-dioxid nyomást a kilégzés végén. A mentőszolgálat működésének alapfeltételeit az állam biztosítja, kisgyermekek életmentő ellátása során azonban gyakran speciális műszerekre, berendezésekre is szükség lehet, így a K&H támogatása számunkra és a beteg gyerekek számára is óriási segítséget jelent. Az újonnan beszerzett készülék segítségével a gépi lélegeztetés a mentés, illetve a kórházak közötti szállítás során – különösen koponyasérültek esetén – biztonságosabbá vált. A gázmonitort nagy „haszonnal” alkalmazzuk intubáció (légút biztosítás) és újraélesztés esetén. A végleges gyógyulást, valamint a későbbi rehabilitációt nagymértékben meghatározza, hogy az első ellátás során milyen korszerű, és megbízható mentéstechnikai eszközök állnak rendelkezésre. Ezzel az eszközzel teljesé vált a kórházi gondozás előtti monitorozás lehetősége minden eset- és rohamkocsin.” – mondta Bartha Tamás, az Országos Mentőszolgálat miskolci mentőállomásának vezető mentőtisztje.

A K&H gyógyvarázs kártyaprogram a következő öt intézmény számára biztosít műszer- és eszköztámogatást:
•    Kátai Gábor Kórház, Karcag – 3 050 000 Ft értékben inkubátort;
•    Szent Imre Kórház, Budapest – 3 050 000 Ft értékben inkubátort és hallásszűrő készüléket;
•    Hajbúböszörményi Mentő Alapítvány (OMSZ Hajdúböszörmény) – 300 000 Ft értékben motoros szívókészüléket;
•    Országos Mentőszolgálat, Mezőkovácsháza és Kunágota – 300 000 Ft értékben sürgősségi táskát, lélegeztető ballont és egyéb műszereket;
•    OMSZ Miskolci mentőállomás – 300 000 Ft értékben kapnométert (gázmonitort).

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…