2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Herman Ottó mozdony – megvan a győztes pályamű

Herman Ottó mozdony – megvan a győztes pályamű

Pintér Roland munkáját választotta a legjobbnak a zsűri az ÉSZAKERDŐ Zrt. Herman Ottó emlékév alkalmából meghirdetett pályázatán, a verseny lezárult.

Herman Ottó, az utolsó magyar polihisztor, aki zoológiával, néprajzkutatással, régészettel és számtalan egyéb tudománnyal foglalkozott szorosan kötődött Miskolchoz, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút városához. Halálának 100. jubileumi évfordulója és a Herman Ottó emlékév alkalmából az ÉSZAKERDŐ Zrt. egyedülálló módon, egy MK-48 típusú mozdony „felmatricázásával” kíván tisztelegni a tudós életműve előtt. A mozdonyon megjelenő motívum tervezésére pályázatot hirdettünk. A felhívásra tizennégy alkotó tizenkilenc pályaművet nyújtott be. A nyertes pályamű alapján már elkezdődött a matrica gyártása.
Előreláthatóan október elején már forgalomban is látható lesz a LÁEV Herman Ottó mozdonya – mondta Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …