2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Háztartási- és számítógépeket kaptak a hernádvécsei nevelőotthon lakói

Háztartási- és számítógépeket kaptak a hernádvécsei nevelőotthon lakói

 

Verssel és köszöntővel hálálták meg a hernádvécsei nevelőotthon lakói az adományt. Az egészségügyi termékeket gyártó világcég, és a magyar üzletlánc  közös kezdeményezése, „A közösség szíve (köszi)” program tavaly őszi gyűjtőakciójának egyik nyertes településén, Hernádvécsén átadták az otthonban lakó gyermekeknek a mindennapi élethez szükséges háztartási gépeket (2 mosógépet, 2 tűzhelyet, 7 porszívót), valamint a tanulásukat és fejlődésüket segítő 4 számítógépet.

 

A két vállalat 2010 őszén hirdette meg tavalyi második gyűjtési akcióját, azzal a céllal, hogy 10 megye egy-egy gyermekotthonát olyan eszközökkel, felszerelésekkel vagy használati cikkekkel támogassa, amelyre az adott intézménynek leginkább szüksége van. A magyar üzletlánc vásárlóknak köszönhetően a programban résztvevő minden egyes termék után 30 forint került a közösség virtuális perselyébe, és az így összegyűlt 10 millió forintot egyenlő arányban osztják szét a nyertes intézmények között. A program honlapjára látogatók közül Komárom-Esztergom, Békés, Heves, Fejér, Vas, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala megyére voksoltak a legtöbben.

A köszi program honlapján és a postai úton beérkezett szavazatok összesítése után a FICE (Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége Magyarországi Egyesülete) javaslata alapján került kiválasztásra megyénként az a nevelőotthon, mely az 1 millió forint értékű támogatásban részesül. A támogatás az intézmények vezetői alapján nagyon jó helyre kerül.y

„Nagyon hálásak vagyunk a közösség szíve programnak a nagy értékű adományért. A háztartási gépek megkönnyítik a mindennapokat, de a gyerekek természetesen az új számítógépeknek örültek a legjobban, ami a kikapcsolódás mellett a tanulásukat is segíti majd.” – mondta el Kovácsné Orosz Zsuzsanna Hernádvécse polgármestere.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…