2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Hat ország történelmi sörrelikviái találkoztak egy helyen a Magyar Sörcikk-gyűjtő Klub 20. rendezvényén

Hat ország történelmi sörrelikviái találkoztak egy helyen a Magyar Sörcikk-gyűjtő Klub 20. rendezvényén

Magyar, osztrák, szlovák, cseh, lengyel és idén először szerb történelmi sörrelikviákkal találkozhattak mindazok, akik a napokban kilátogattak a Dreher Sörgyárba, amely otthont adott a 20. Magyar Sörcikk-gyűjtő Klub legutóbbi találkozójának. Az érdeklődők kézzel fogható módon nyertek bepillantást az I. világháború előtti sörkultúra világába.

A sörkultúra és a hozzá kapcsolódó egyedi tárgyak rajongói a különleges találkozón számos ritka, művészi, vagy akár meghökkentő sörösüveggel, sörös dobozzal, kupakkal, címkével találkozhattak. Az érdeklődők a szlovák, osztrák, cseh, lengyel és, idén először szerb vendégekkel kiegészült hazai kiállítók gyűjteményei mellett több kuriózumot is megcsodálhattak.

Még a gyűjtők között is nagy eseménynek számított néhány I. világháború előtti felvidéki sörgyár részvényének a felbukkanása és lecsapása. Kiállításra kerültek továbbá a ’20-’30-as évekből származó, a Polgári Sörfőzde és néhány vidéki nagykereskedő névjegyével díszített dombornyomott sörösüvegek, de gazdát cseréltek egzotikus kortárs üveges sörök is. A címkegyűjtők pedig a Dreher Sörgyárak által frissen kibocsátott DVTK-sör címkéjét keresték a leginkább.

A találkozón átadták továbbá a Hazai sörcímkék 1948-1989 című kiadvány, mely a hazai gyűjtők számára jelent nélkülözhetetlen információforrást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…