2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Haj/rá/ szépítészek!

Megélénkült, megszínesedett ma délelőtt a miskolci sportcsarnok, verseny volt, de nem a sportolók mérték össze tudásukat. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) vasárnapi egész napos rendezvényét, a XI. Kézműves Kupát már kilencedik alkalommal rendezik meg. Tiszteletből a Kisgergelyné Tolcsvai Mária és  Lapis Imre Emlékverseny elnevezést viseli.

A BOKIK Kézműipari Tagozatának szakmai bizottságai az országos és nemzetközi szinten is elismert fodrász és kozmetikus versenyzőként, zsűritagként megismert szakemberek emléke előtt tiszteleg a vándordíjakkal. Az eseményt felvidéki és erdélyi versenyzők nevezése tette ez évben is nemzetközivé. Idén is sokan voltak kíváncsiak a különleges köröm, frizura és sminkkölteményekre. A Generali Arénában megrendezett szakmai bemutatók lehetőséget adtak a fodrász, kozmetikus és műköröm-díszítő szakemberek és a szolgáltatások iránt érdeklődő közönség számára, hogy megismerkedjenek a legújabb technikákkal. A rendezvényt a szépészeti szolgáltatásokhoz kapcsolódó vásár, szakmai tanácsadás is színesítette.

A résztvevők az előző évekhez hasonlóan különböző fantázianevekkel ellátott klasszisokban mérethették meg tudásukat. Szabad kategóriában nagy népszerűségnek örvendett az „Ezerarcú tavasz”, és a „Rózsaszín mámor” témaköre. A versenyzőknek meghatározott idő állt a rendelkezésükre egy -egy frizura, smink vagy műköröm elkészítésére. E mellett szigorú szabályok vonatkoztak a felnőttekre, tanulókra és a modelljeikre is egyaránt.

A legjobbakat az idén is díjazta a zsűri.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…