2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Hajápolás férfiaknak

A hajformázás már nemcsak a hölgyek kiváltsága, egyre több férfi is úgy gondolja, a hajformázás a férfiaknak is kijár. A haj formája az egyéni stílus része. Méghozzá igen fontos része, hiszen ha arra gondolunk, hogy egy fantomképnél a rendőrségi rajzoló az első kérdések között teszi fel a hajszínt és formát, máris rájövünk, hogy ezzel nem lehet viccelni.

Olyan nincs, hogy egy haj semmilyen. Ha pedig már hozzányúlunk, mindenképp minőségi termékekkel érdemes belefogni a formázásba. Az igényes férfi ugyanúgy beállítja a frizuráját, mint az igényes nő. A különböző hajápoló és hajformázó termékek ma már minden igényt kielégítenek.

Magabiztosság, ami a hajnál kezdődik

A magabiztos fellépés egyik alapja az arc és az annak keretet adó haj, illetve arcszőrzet – ha van. Az igényesség egyik fokmérője az ápolt, egészséges haj, így egyetlen magára valamit adó férfi sem engedheti meg, hogy kimaradjon ez a jelentős “testrész”. Ma már nem a piperkőcök és gigerlik időszakát éljük, nem kínos, ha egy férfi gondosan ügyel a hajára. John Travoltára sem néztünk ferdén, amikor a nagysikerű Grease-ben kidolgozott mozdulattal kapta elő a fésűt és igazított egyet a pomádétól fénylő haján…

Persze, nem kell feltétlenül minden nap tökéletesre alakítani a frizurát, de a jó megjelenést a jó benyomás miatt nem hanyagolhatjuk el. Egyes munkakörök, szerepek viszont megkívánják ezt – de erre is van megoldás. A hajformázók már nem károsítják a hajat, sőt, a legtöbb olyan anyagot tartalmaz, amely táplálja és ápolja is a hajszálakat.

Hajápolás férfiaknak egyszerűen

A hajformázást célszerű már az ápolással kezdeni. A hölgyek viszonylag hamar megtanulják a folyamatot és a szabályokat. Az ápolás első lépése a hajmosás, utána jön az összes pakolás, kondicionáló, krém, maszk, lotion, finisher, stb. A legfontosabb szabály, hogy a sampont nem körömmel kell beleszántani a fejbőrbe, hanem masszírozó mozdulatokkal, de határozottan kell eloszlatni a hajon, majd maradéktalanul ki kell mosni.

A különböző kondicionálók használati útmutatóját tanulmányozni kell, hiszen itt már lehet olyan, amit nem kell kiöblíteni a hajból. Az aktív összetevők miatt a néhány perces hatóidő elegendő ezeknek a szereknek. Ahol kell az öblítés, az azért fontos, mert a bennmaradó anyagmaradványok felboríthatják a fejbőr működését és könnyen kialakulhat a korpásodás, zsírosodás.

Mit válasszunk?

Többnyire az ember több terméket kipróbál, mielőtt leteszi a voksát egy márka mellett. Az olyan márkák, mint például a #Barba Italiana, gyakorlatilag nem hordoznak rizikót. A szakmai elismerések, az ellenőrzött minőség önmagáért beszél. A természetes alapanyagok csökkentik az allergia és az irritáció kockázatát. A hajápoló termékektől a hajformázókig minden megtalálható a kínálatban, így egységes, egymáshoz passzoló illattal is gazdagodik a használó stílusa.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek