2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Ez nem álom, hanem álomautók…

A nagy amerikai autócsodák Budapesten egy pincében vannak kiállítva. A helyválasztás kicsit szokatlan, így azt is kíváncsivá teszi, aki amúgy az autókért, nincs annyira oda.

 

A pénztáros hölgy kedvesen elmesélte, hogy ez egy Törley pince a 19. század közepéből, és a mai kőművesek már nem tudnak ilyen püspöksüveges boltozatot eszkábálni, amit akkor itt felépítettek. A Törleyekhez van azért kapcsolódás más oldalról is, hiszen Törley Józsefnek és sofőrjének 1901-ben az elsők között lett jogosítványa Magyarországon. Az első ünnepélyes vezetői vizsga helyszíne a Városliget szélén, a Liget fasor és az Aréna út sarkán, az egykori Velodrom garázsnál volt. A vizsgázókat a kapitányság képviselői és cigányzene fogadta. Az első vizsgán senki sem bukott meg.
A 2700 m2 alapterületű helyiség bőven elég az álomautók bemutatására. Minden oldalról meg lehet őket nézni, sőt a legtöbbjükbe bele is lehet ülni. Mesés állapotban vannak, mert a múzeum üzemeltetői felújították és tökéletesen karban tartják őket. Az autók be vannak árazva, így aki szerelembe esik velük, az rögtön meg is vásárolhatja őket. Mint megtudtuk vannak olyanok, akik befektetésnek veszik meg a kocsit, hiszen az öregedéssel az értéke folyamatosan növekedik. Van aki megveszi magának, és a kiállító teremben hagyja, hiszen otthon nincs akkora garázsa, amiben a csodaautó elférne. 1 nappal a tervezett kikocsikázás előtt odaszól, hogy elvinné az autót, így a múzeum üzemeltetőinek van ideje kiállni vele a pincéből.
Aki csak bérelni szeretne valamilyen különleges alkalomra egy 50-es, 60-as vagy 70-es évekből származó Buickot, Pontiacot, Cadilacet, netán Mercedest, az is bátran fordulhat a múzeumhoz. Emellett restaurálnak is itt régi autókat – így ha akad egy a nagypapa régi garázsában és felújítanánk, akkor abban is segítenek.
Ízelítőül pedig nézzék meg képgalériánkat a színes „álomautókról” és ha Budafokon járnak, ne hagyják ki ezt a kiállítást!

OE-OL

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…