2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Egyszülős családok segítésére indult országos akció

Egyszülős családok segítésére indult országos akció

Anyák napjától a szülők világnapjáig tart az a jótékonysági akció, ami a piacvezető apróhirdetési oldal és logisztikai stratégia partnere összefogásából jött létre.

A Jótett Csomagokat egy hónapig lehet országszerte ingyenesen és érintésmentesen feladni 173 csomagautomata egyikében, a rászoruló családokhoz pedig a Tündérpakk Alapítvány juttatja el az adományokat.
A KSH adatai szerint jelenleg csaknem 500 ezer egyszülős, az elszegényedésnek jobban kitett családban próbálnak a koronavírus miatt megnehezített mindennapok során boldogulni. Tudatos és felelős adományozással sokak életét tudnánk megkönnyíteni, azonban, ahogy erre Szomolányi Tímea, a rászoruló családokat támogató Tündérpakk Alapítvány alapítója rávilágított, még mindig komoly problémát okoz a jótékonysággal foglalkozó szervezeteknek, hogy sokan az egyértelmű jó szándék ellenére sincsenek tisztában az adományozás alapszabályaival. Avagy egy szakadt kabát, 15 darab monitor asztali gép nélkül, netán egy bontott (vagy még rosszabb: rég lejárt) tápszer inkább árt, mint használ.
Az adomány nem lehet selejt, a jótékonysági szervezet pedig nem hulladéklerakó! Még akkor sem, ha használt terméket adományozunk.
A Jófogás a használtcikkek legnagyobb hazai szakértőjeként ezért úgy döntött, hogy nemcsak a helyes adományozással kapcsolatban gyűjti össze a legfontosabb tudnivalókat, hanem stratégiai partnere, a Foxpost bevonásával országos jótékonysági akciót is hirdet rászoruló egyszülős családok megsegítésére. A Jótett Csomagok gyűjtése anyák napján, május 2-án kezdődik, és egészen a szülők világnapjáig, június 1-jéig tart.
MIT TEGYÜNK A JÓTETT CSOMAGBA? AMIT A TÜNDÉRPAKK ALAPÍTVÁNY TAPASZTALATAI SZERINT A LEGTÖBBEN NÉLKÜLÖZNEK!
•    Bontatlan tisztasági és higiéniai cikkeket (pl. szappant, intimbetétet, fogkefét, fogkrémet, férfi vagy női dezodort, nedves törlőkendőt)
•    Bontatlan tápszert és tartós élelmiszereket (pl. konzervet, rizst, tésztát, lisztet, olajat)
•    Új vagy használt, de még jó állapotban lévő tavaszi/nyári ruhaneműket babáknak, kisgyereknek és nagyobb gyermeknek, 0-15 évig (pl. pelenkát, rugdalózót, body-t, szandált, sportcipőt, rövidnadrágot, blúzt, pólót, zoknit, baseball sapkát)
Fontos: ha valaki „csupán” egy fogkefét vagy egy gyerekpólót tud küldeni, már az is hatalmas segítséget jelenthet egy rászoruló családnak!
HOGYAN LEHET FELADNI A JÓTETT CSOMAGOT? ÉRINTÉSMENTESEN ÉS SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG NÉLKÜL!
•    A Jótett Csomagot szállításra alkalmas módon csomagold be – akár egy dobozba, akár egy jól lezárt zacskóba
o    Lehetőség szerint írd rá, hogy Jótett Csomag, és rajzolj rá egy szívet is
•    Bevásárlás vagy épp ügyintézés közben menj el a hozzád legközelebb eső Foxpost automatához
•    Az automatához érve hívd a +36 1 443 3231-es (normál díjas) adományvonalat
•    A Foxpost kollégái rögtön kinyitnak neked egy erre a célra fenntartott rekeszt
o    A Foxpost ügyfélszolgálata hétfőtől péntekig 8 és 20 óra, hétvégén pedig 9 és 18 óra között fogadja a hívásokat (ünnepnapokon nem elérhetők)
•    A Jótett Csomagokat az akció lezárultával a Jófogás és a Foxpost a Tündérpakk Alapítványhoz juttatja el, akik gondoskodnak arról, hogy minden felajánlás a megfelelő helyre kerüljön
A helyes adományozásról bővebben a Jófogás blogfelületén lehet tájékozódni, ahol többek között az is kiderül, miért hasznosabb a szappan a tusfürdőnél, és az is, hogy élelmiszeradományok esetén miért érdemes akár egyszerűbb, de komplett receptben gondolkozni.
https://blog.jofogas.hu/jotett-csomaggal-segithetsz-raszorulo-egyszulos-csaladoknak/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek