2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Bevált csomagolási trükkök nyaralóknak

A nyaralás előtti összepakolást sokan nem szeretik! Végeláthatatlan ruhahalmok, biztosításkötés, becsukódni nem akaró bőröndök. Ne mondd, hogy neked nem ismerős!

Csak az igazán fekete öves utazók tudnak egy hátizsákkal két hétre utazni, de ez is megtanulható. Többségünknek gondot okoz a bepakolás, pláne, ha az egész család számára kell összekészülni.

Hogy a csomagolás ne okozzon többé bosszúságot, fogadd meg az alábbi tanácsokat!

Mire nem gondoltál?

Az utazás előtti hetekben készítsd elő az okmányokat, ellenőrizd, érvényesek-e. Ciki emiatt lemaradni az utazásról. Ez a jegyekre, foglalásokra egyaránt igaz.

Akár repülővel, akár más közlekedési eszközzel utaztok, egy sebtapaszból, hasmenés elleni szerből, gyulladáscsökkentő, láz- és fejfájás-csillapítóból, illetve naptejből és napégés elleni krémből álló csomagot érdemes kis kiszerelésben magatokkal vinni, amikkel a kisebb tünetek orvosi segítség igénybevétele nélkül is enyhíthetők. Ha az úti cél országában utazás előtt oltás javasolt, érdemes utánajárni a protokollnak, mert elképzelhető, hogy ismétlő oltás is szükséges indulás előtt.

A piperecikkeket 100 ml űrtartalmú utazóflakonokba kell tölteni és zárható zacskóban a bőrönd legtetejére tenni, egyrészt mert útközben is szükség lehet rá, másrészt repülőút esetén a folyadékot tartalmazó tasakot a reptéri biztonsági ellenőrzésen be kell mutatni. Minden iratot és személyes dolgot, utazásokra tervezett gyerekjátékot a kézitáskába pakolj!

Pakolj észszerűen a bőröndbe

Indulás előtt készítsd elő a bőröndöket. Ha repülővel utaztok, fontos a pontos méretük, mert különben súlyos összegeket kell fizetni a reptéren. Minden légitársaság oldalán megtalálható a pontos, cm-ben megadott méret, mi a számukra elfogadható. Ez akkor nehézkes, ha átszállással utaztok, és nem azonosak az előírások minden járatra.

A ruhaneműk pakolásakor érdemes átgondolni, hogyan lehet minél kevesebb ruhát kombinálni egymással, hogy ne kelljen az egész gardróbot magunkkal cipelni. Ami a méltán népszerű kapszulagardróbról elmondható, az a pakolásra is igaz. Válassz pár alapdarabot, amihez különféle időjárásra készülve tegyél felsőruházatot. Strandolós, városnézős nyaraláshoz papucs, fürdőruha, strandkendő és napszemüveg mindenképp kell a bőröndbe, a gyerekeknek pedig fürdős játékok.

Ha úgy látod, túl sok mindent soroltál a “muszáj vinnem” kategóriába, próbáld szűkíteni. Gyorsan száradó, nem gyűrődő cuccokban gondolkodj. A “talán fel fogom venni” és a “nem is fogom felvenni” kupacokat el se csomagold. A meleg tájakon a fürdőruha és a rövidgatya mellett úgysem lesz szükséged sok mindenre.

Ugyanez igaz a cipőkre és a táskákra is. Mindenből elég egy. A nagy melegben bármit ki tudsz mosni, ha szükséges újraviselned egy másik kiegészítővel. Mindig gondolj arra, hogy hazafelé is kell a hely az ajándékoknak. Tegyél minden kütyünek töltőt is, anélkül ne indulj útnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek