2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Beállt végállomására a Bécs-Miskolc-Tiszalúc járat

Beállt végállomására a Bécs-Miskolc-Tiszalúc járat

Felavatták azt az úgynevezett „bécsi” szerelvényt, amelyet néhány hete szállítottak a borsodi megyeszékhelyről Tiszalúcra. Az egyik lúci óvoda udvarán áll immár a piros villamos, a helyi gyerekek örömére.

Júliusban lapunk is beszámolt a rendkívüli tranzakcióról: egy alapítvány kezdeményezésére került a miskolci MVK Zrt. amúgy leselejtezett – és természetesen „ártalmatlanított” csuklós járműve a községbe, hogy a Petőfi utca intézmény udvarának, játszóterének kínálatát színesítse; szó szerint is, lévén szó egy szép piros villamosról. (Amely anno társaival együtt az osztrák fővárosból került a miskolci tömegközlekedésbe.)

Az ünnepélyes avatáson szerdán több száz fős közönség előtt tartottak bemutatót az óvodások, addigra a szerelvény oldalát már gyerekrajzok díszíttették, hamarosan pedig birtokba is vehették a kicsik a megszokottnál hatalmasabb és érdekesebb játékszert.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ünnepi Könyvhét
Egy tűt nem lehetett volna leejteni ma az Ünnepi Könyvhéten, Budapesten a Vörösmarty téren. Több száz kiadó, több ezer ember, több tízezer könyv bi…

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …