2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Az idei Év Játéka: a Csak egy!

A Csak egy nyerte a 2019-es Spiel des Jahres díjat!

Az idei évben a családi kategóriában a német Év Játéka (Spiel des Jahres) díjat a Just One nyerte, melyet Csak egy címen a Gémklub adott ki magyarul! A három partijáték-jelölt közül az a kooperatív társasjáték nyert, amelyben a játékosoknak csapatként kell minél több szót kitalálnia. A soron következő játékosnak a többi játékos egy-egy szót írhat fel a letörölhető táblácskájára, amely az aktuális szókártya egyik szavára mutat. Ha ketten vagy többen írják fel ugyanazt a szót, azokat le kell törölni, mielőtt a soron lévő játékos megnézhette volna.

Szenzációs a játékélmény: mindenkinek a legkézenfekvőbb utalás jut először eszébe… aztán a második és harmadik… És máris elkezdenek kattogni az agyak: írjam az egyik egyértelmű utalást, ami biztosan segít, vagy valaki más úgyis ezt fogja leírni, szóval találjak ki valami csavarosat?

Nálunk egyből beindultak az agyak: amikor az „ablak” szóra nem a „nyílászárót”, a „nyitást”, hanem a „zsiráf”-ot írtuk, vagy amikor a „hó” esetén nem (csak) a „tél” és a „csapadék” szavak kerültek a táblára, hanem a „gyí” és az „állj” is.

Miért Év Játéka, és miért családi?

A Csak egy óriási erénye, hogy két pillanat alatt be lehet vele vonni a társasjátékozásba olyanokat is, akik nem szoktak társasjátékozni. De a gyakorlott játékosok is élvezik (a fenti mélységek miatt). Ráadásul egy perc szabálymagyarázat után bárki azonnal belefoghat a játékba.

A Csak egy, mely néhány hete jelent meg magyarul lett 2019-ben az Év Játéka. A korábbi években is sorra a Gémklub társasjáték-kiadó által magyar nyelven megjelentetett játékok nyerték el ezt a rangos nemzetközi díjat: 2018-ban az Azul, 2017-ben a Kingdomino és 2016-ban a Fedőnevek. Ajánljunk a díjazott modern társasjátékokat azoknak is, akik már aktív társasjátékosok és azoknak is, akik most ismerkednek vagy ismerkednek újra a társasjátékokkal. A játék élmény!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum