2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Az előkészítés fontossága a körömépítésben

Az előkészítés fontossága a körömépítésben

Körmeink szépsége egy hosszú folyamat eredménye. Ahogy a főzés előtt tisztítunk és aprítunk, úgy a körömépítés folyamatában is fontos a megfelelő előkészítés. Előkészítés híján nem biztos, hogy a várt minőséget kapjuk. Így cikkemben ennek a jelentőségéről szeretnék mesélni, továbbá megismerkedhetsz az előkészítő folyadékokkal is.

A régi lerombolása

Nos, minden újdonság az életben a régi felülírásával, lerombolásával kezdődik. Nincs ez másképpen körmeink esetében sem. A régi köröm eltávolításában segítenek az alkoholos és az acetonmentes körömlakklemosók, amelyeket kellemes vanília-, zöldalma- vagy akár eperillattal fűszerezve készítettek el. A komolyabb alkotások felszámolásához tökéletes eszköznek bizonyul a porcelán vagy a lakkzselé leoldó.

Hatékony fertőtlenítés

Mint a legtöbb tevékenység esetén, úgy a körömápolás során is az első fázis a megfelelő tisztítás és fertőtlenítés. Ehhez ma már számos termék adott. Általában ezek a fertőtlenítő folyadékok valamilyen illatanyagot is tartalmaznak. Ezek között vannak, amelyek csak a bőr és a körmök fertőtlenítésére alkalmasak, és vannak olyan folyadékok is, amelyek kifejezetten az eszközök fertőtlenítésére.

Primerek

A primer valójában tapadásközvetítő vagy tapadást elősegítő anyag, amelynek elsődleges célja, hogy megfelelő tapadást biztosítson a természetes körömlemez és az alapanyag (porcelán, zselé, lakkzselé) között. Ezeket kizárólag természetes körömre alkalmazzák, az alapanyag felvitele előtt. Megkülönböztetünk savas és savmentes primereket.

A savas primer tulajdonképpen erős tapadást biztosít az alapanyag számára, problémás körmök esetén is javasolt a használata körömépítés előtt. A savmentes primer ragacsos réteget képez a körömlemezen, és amolyan kétoldali ragasztó elven működik: egyrészt erősen beletapad a körömlemezbe, másrészt a ragacsos rétege miatt az alapanyag is hozzá tud tapadni.

Minden nagyban függ attól, hogy milyen típusú körömépítéshez készítik elő körmeinket. A Moyránál megtekintheted a műkörömépítő zseléket is, ezáltal sokkal tisztábban láthatsz az ügyben. A tudás még inspirációként is szolgálhat következő körömterved megalkotásában!

Egyéb előkészítő folyadékok

A körmök elkészítése során alkalmaznak még nail prep folyadékot, gélfixálót, ecsetmosót, cleanert és körömbőr eltávolító folyadékot is. Bármiről is legyen szó, annyi biztos, hogy a köröm-előkészítést nem szabad félvállról venni, különben körmünk egészsége bánja!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek