2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Az egyetemi életed csak most kezdődik igazán…

Az egyetemi életed csak most kezdődik igazán…

Nem akarsz lemaradni a legjobb egyetemi bulikról? Szívesen bővítenéd a kapcsolati hálódat nagyvállalatok vezetőivel? Szeretnéd beutazni Európát, de nincs elég pénzed? Akkor a UniBreeze-t neked találták ki.

A Budapesti Műszaki Egyetem két hallgatója megelégelte, hogy nehéz értesülni a hallgatóknak szóló programokról, ezért létrehoztak egy olyan weboldalt, ahol összegyűjtik a budapesti hallgatók számára legérdekesebb, leghasznosabb eseményeket.

A weboldal szeptember tizedikén indult el és már most több, mint 2000 hallgató regisztrált és használja. A UniBreeze.com felületén minden diákszervezet egységesen, egy helyen hirdetheti szakmai rendezvényeit, sportprogramjait, szórakozási- és ösztöndíj-lehetőségeit, a hallgatók pedig időpont, helyszín, intézmény, diákszervezet, vagy a program jellege alapján válogathatnak az események között. A weboldal jelenleg a budapesti hallgatókra koncentrál, később a vidéki felsőoktatási intézmények diákszervezetei, hallgatói számára is elérhető lesz. A csapat célja, hogy minden hallgató egyszerűen, egy helyen szerezhessen információt az őt érdeklő rendezvényekről, ösztöndíjakkal, tanulmányutakkal kapcsolatos tudnivalókról, emellett minden diákszervezet hatékonyan népszerűsíthesse eseményeit és a lehető legtöbb diákot érje el. Az oldal készítői fontosnak tartják, hogy a hallgatók a tanulás és vizsgák mellett sok rendezv ényen, bulin, szakmai konferencián, kerekasztal-beszélgetésen vegyenek részt. Ezáltal új ismereteket, barátokat szerezhetnek, fejleszthetik képességeiket, kapcsolataikat és így később hatékonyabban léphetnek ki a munkaerőpiacra –feltéve, hogy időben értesülnek ezekről a lehetőségekről.

Az oldal alkotói – Biri Mátyás és Vincz Dániel – mindketten egyetemi hallgatók és diákszervezeti tagok, akik gyakran szembesültek ezekkel a nehézségekkel korábban. A weboldal megalkotásához az utolsó lökést egy japán ösztöndíj-lehetőség adta, amiről azért maradtak le, mert későn vették észre a hirdetést, és mint kiderült, rajtuk kívül mások is így jártak –ugyanis senki sem jelentkezett. Terveiket a Felsőoktatási Diákszervezetek Egyesületének elnökével, Csonka Saroltával is megosztották, aki azóta is részt vesz a munkában. Az ő tapasztalatai szintén azt mutatják, hogy az egységes diákszervezeti és hallgat ói felület hiánya valóban állandó és aktuális probléma.

„Rengeteget kaptam a diákszervezetektől az egyetemi éveim alatt. Fillérekért jutottam el Európa más országaiba, csodálatos embereket ismertem meg, rengeteget fejlődtem szakmailag és olyan minőségi ismereteket szereztem, amire az egyetemi előadásokon nem lett volna lehetőségem. Biztos vagyok benne, hogy sosem költöztem volna Svájcba majd utána Kínába, ha nem kezdek el diákszervezetezni. Szeretnék valamit visszaadni ebből, és lehetőséget adni a szervezeteknek arra, hogy megmutassák magukat Magyarország összes hallgatójának és azoknak is, akik a mindenki számára nyitott egyetemi programok iránt érdeklődnek. Célul tűztük ki azt is, hogy megkönnyítsük az egyetemisták életét és összekössük a különböző intézmények hallgatóit. Tudtuk, hogy rengeteg érdekes esemény van amiről eddig nem hallottunk, de a valóság még a mi képzeletünket is felülmúlta . Azóta csak a UniBreeze-en keresünk programot magunknak.” – mondta el Vincz Dániel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek