2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Autóversenyzővé váltak a beteg kisgyermekek a Hungaroringen
Autóversenyzővé váltak a beteg kisgyermekek a Hungaroringen

Autóversenyzővé váltak a beteg kisgyermekek a Hungaroringen

Autóversenyzővé váltak a beteg kisgyermekek a HungaroringenHarmadszorra rendeztek örömautózást a tumorral küzdők számára

Schumacher, Massa és a többi nagy Forma 1-es sztár nyomdokain köröztek szombaton azok a beteg kisgyermekek, akik a magyar autósport társadalom jóvoltából idén harmadszorra vehettek részt az Örömautózás 2010 jótékonysági eseményen. Az élményterápia már évek óta fontos szerepet tölt be a daganatos gyerekek rehabilitációjában, hiszen a pozitív élmények képesek feloldani a hosszú betegeskedés következtében kialakult fásultságot. Idén a Tűzoltó utcai Gyermekklinika mellett a Miskolci Gyermekonkológiai Központban kezelt gyermekek is versenyautóba ülhettek a Hungaroringen. Immáron harmadik alkalommal fogtak össze a hazai autósport barátok, hogy a beteg kisgyermekeket pozitív élményekkel segítsék rehabilitációjukban. Az Örömautózás jótékonysági esemény gondolatát a súlyos betegségben fiatalon elhunyt miskolci rally-rajongó, Kléri Ádám emléke hívta életre, és az autóztatást azóta is töretlen népszerűséggel rendezik meg a daganattal küzdő kisgyerekekért. Az idén a közel kétszáz kis beteg a versenyzés mellett még egy élménnyel lehetett gazdagabb, a Hungaroring Sport Zrt. jóvoltából Schumacher, Massa és a többi nagy autósport-sztár nyomdokain körözhettek a 3592.18 méteres versenytávon. Az eseményen résztvevő mintegy 90 profi, illetve amatőr csapat versenyautóját a beteg gyerekek navigálhatták a pályán.

Autóversenyzővé váltak a beteg kisgyermekek a Hungaroringen„Nagy büszkeség számunkra, hogy a három éve első ízben megrendezett autóztatásunkból mára igazi hagyomány válhatott. Bár az első Örömautózást egy tragikus esemény inspirálta, immár évről évre a kisgyermekek visszajelzéseit látva újra van okunk az örömre.”– fogalmazott Stróbl Balázs, aki Kiss Ágnes, illetve Szilassy Arnold mellett évek óta nagy lelkesedéssel veszi ki részét a szervezésben. Stróbl Balázs hozzátette: „Igazán jó érzés, hogy a hazai autós társadalom összefog, és közös ügyének érzi, hogy a maga eszközeivel segítsen a beteg gyerekeken. Minden alkalommal egyre több támogatónk van és idén a gyerekek létszáma is bővült, a Miskolci Gyermekonkológiai Központ kis betegei is csatlakoztak hozzánk.”

Az autós élményterápiát a klinikákon dolgozó orvosszakértők is támogatják. Mind a Tűzoltó utcai Gyermekklinika, mind az ott működő, a beteg gyerekek gyógyítását és rehabilitációját két évtizede aktívan támogató Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány nagy örömmel fogadta, amikor a szervezők 2008-ban megkeresték az ötlettel.

„A gyerekek minden évben kitüntetett figyelemmel várják, hogy versenyautóba ülhessenek. Ezek olyan pozitív élmények számukra, melyek kulcsfontosságúak lehetnek a rehabilitációjukban, hiszen azon kívül, hogy elfeledtetik a mindennapok megpróbáltatásait, jelentősen járulhatnak hozzá a gyógyulási folyamatok beindulásában is.” – mondta a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onkológiai osztályát vezető Dr. Garami Miklós.

Az egy napra autóversenyzővé vált kisgyermekeket a hagyományokhoz híven idén is sok más ajándék és program várta. Az elektromos kisautók és szimulátorok kipróbálása mellett a LEGOÁRUHÁZ.HU jóvoltából 300 db  játékot osztottak ki a szervezők a kis betegek között, de 300 doboz  Multitabs Immuno gyerekvitamin, valamint hasznos ruházati cikkek is gazdára találtak. Az autós társadalom tagjai mellett idén többek között a rehabilitáció iránt elkötelezett Work Force Személyzeti Tanácsadó Kft. is támogatta a rendezvényt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…