2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Autóápolás a megfelelő munkaruhában

Sokan az autójukat csupán használják, de kevés vagy semennyi időt sem fordítanak annak ápolására. Fontos azonban észben tartani, hogy ha nem viseljük gondját, az idejekorán meghibásodásokhoz, borsos szervizszálmákhoz vezethet.


Hogyan ápoljuk?


Habár nem feltétlenül tűnhet úgy, az ápolás egyik legalapvetőbb része, hogy nem hagyjuk huzamosabb ideig állni az autót. A személygépjárműveket úgy tervezik, hogy azok rendszeresen igénybe vannak véve.

A mozgó alkatrészek hosszú idejű egy helyben állás során károsodhatnak, az akkumulátor lemerülhet, a gumiabroncs minősége romolhat. Éppen ezért érdemes legalább két hetente volán mögé ülni, és lakott területen kívül kicsit meghajtani az autót.

Emellett nagyon fontos a rendszeres ellenőrzés. A motorolaj, fékfolyadék, hűtőfolyadék szintjeit szemmel kell tartani, indulás előtt érdemes pótolni vagy lecserélni. A keréknyomás szintén változhat.

Az a gumiabroncs, ami elkezd leereszteni, igen jelentős negatív hatással van mind a fogyasztásra, mind a saját állapotára. A nem kellően feszes gumi megrepedezhet haladás közben.

Szintén lényeges, hogy az autót tisztán tartsuk. Nem csak a festékről van szó, de az egyes alkatrészek tisztogatása is fontos. Ilyen célokra például féktisztító vagy műszerfalápoló szereket tudunk alkalmazni.

A benzin nem örök életű


Sajnos a tankban lévő üzemanyag nem használható fel végtelen ideig. Azonban az, hogy meddig jó, nem minden esetben egyértelmű.

Számos benzin esetében akár több éven keresztül is megfelelő marad a minősége, ez a magas bioetanol tartalomnál megváltozik. Ezek az üzemanyagok környezetbarátabbak ugyan, szavatosságuk hamarabb lejár.

Abban az esetben tehát, ha esetleg huzamosabb ideig magára kényszerül hagyni autóját, érdemes meggyőződni arról, hogy az üzemanyag ki fogja-e bírni. Sőt, ebben az esetben érdemes teletölteni a tankot.

Ha nincs hely levegőnek, akkor kevesebb pára kerül a tartályba. Ez csökkenti annak az esélyét, hogy olajiszap képződjön.

Mindezek ellenére a legjobb tanács, amit adhatunk, hogy kerüld el a huzamosabb üzemeltetésmentes időszakokat.

Komoly feladat


A személygépjárművek ápolása, megfelelő karbantartása nem kis munka. Éppen ezért nem érdemes hétköznapi ruhában nekiállni.

A Legjobb Munkaruha Webshop igen széles kínálatával biztosítja, hogy arra megfelelő öltözetben láss neki a munkálatoknak. Sőt, ez az online áruház magukat az autóápoló szereket is forgalmazza, így mindent megtalálhatsz egy helyen.

Legyen szó munkanadrágról, kabátról, mellényről vagy overálról, a készletben számos strapabíró, jó minőségű öltözék sorakozik a polcokon mindkét nem számára. Emellett munkavédelmi cipőket, bakancsokat és egyéb kiegészítőket is vásárolhatsz./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek