2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Árvízkárosult gyermekek a Parlamentben

Árvízkárosult gyermekek a Parlamentben

Árvízkárosult gyermekek a ParlamentbenDr. Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár kalauzolta pénteken a Parlamentben azokat az edelényi árvízkárosult gyerekeket, akiket a Generali biztosító üdültet egy héten át a római parti oktatási központjában. A biztosító négy turnusban, összesen nyolcvan edelényi gyermeket táboroztat, hogy a strandolás mellett változatos budapesti programokkal feledtesse az árvíz sújtotta településen élő iskolásokkal a nehéz időszakot. A gyerekek egyhetes üdülésük során a Parlament mellett ellátogattak a Tropicariumba, a Fővárosi Állatkertbe és a Csodák Palotájába is.

 

Árvízkárosult gyermekek a ParlamentbenA biztosító munkatársai a kárfelmérések során látták, milyen pusztítást végzett az árvíz az otthonokban. Ezért a munkájuk mellett előbb gyűjtést szerveztek, majd a biztosító pénzzel és eszközökkel is segítette az árvízi védekezést. Most pedig, az árhullám levonultával a gyerekek pihenéséről is gondoskodni kívánunk.” – mondta Habóczky Gabriella, a Generali biztosító ügyfélkapcsolati vezetője. „A gyerekek elmesélték például, hogy éjjel a tűzoltók ébresztették fel őket azzal, hogy azonnal el kell hagyniuk az otthonukat, és a játékmackón kívül mást nem vihettek magukkal a mentőcsónakba. Mások pedig éjjel-nappal rakták a homokzsákot a felnőttekkel együtt.” – tette hozzá.

Árvízkárosult gyermekek a ParlamentbenNem ez az egyetlen eszköz, amellyel a Generali segítséget nyújt az árvíz sújtotta településeken élőknek. A cég által létrehozott Generali a Biztonságért Alapítvány júniusban közel 5 millió forint értékben ajándékozott eszközöket az árvízkárok enyhítésére. Felsőzsolca és Edelény mentő- és helyreállítási munkálataihoz az alapítvány generátorokkal, szivattyúkkal, csónakmotorral felszerelt csónakokkal, életmentő mellényekkel, valamint a szivattyúk működtetéséhez felhasználható benzinkártyával járult hozzá. Ezt megelőzően a társaság 3 millió forintot biztosított Borsod-Abaúj-Zemplén megyének, és további 2 millió forintot adott Miskolc város önkormányzatának a károk enyhítésére.

Miután a helyszíni kárfelmérések és a kárrendezés során a biztosító munkatársai maguk is szembesültek a felsőzsolcai tragédiával, adománygyűjtési akcióba kezdtek. A károsultakkal folytatott beszélgetések során kiderítették, hogy mire van a legnagyobb szükségük. Így gyűlt össze az a 40 zsák ruha, 10 zsák játék, 2 nagy karton gyermekruha, 3 nagy doboz mese DVD és több doboznyi edény, amit aztán személyesen szállítottak a településre, és a felsőzsolcai Szent Miklós óvodának adományoztak.

A segítségnyújtáson felül a Generali természetesen továbbra is óriási erővel dolgozik azon, hogy a lehető leggyorsabban megtörténjen valamennyi kárrendezés. A több mint 60 ezer regisztrált bejelentésből származó becsült kárösszeg közel 9,5 milliárd forint. A biztosító a kárügyek több mint 70 százalékát már lezárta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek