2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Alkalmi bélyegkibocsátással köszönti a Posta a jubileumot

Alkalmi bélyegkibocsátással köszönti a Posta a jubileumot

A Visegrádi Csoport megalapításának 20. évfordulóját alkalmi bélyegkibocsátással köszöntötte a Magyar Posta. A legújabb magyar bélyeget Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Horváth Gergely Domonkos, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának elnöke ünnepélyes keretek között – a cseh, a lengyel és a szlovák postákkal egy időben – bocsátották forgalomba. A kibocsátás különlegessége, hogy a bélyegek mind a négy országban Baticz Barnabás magyar bélyegtervező grafikusművész tervei alapján valósultak meg. Az évfordulót köszöntő bélyegek főmotívuma egy „V” betűt és egy „4”-es számjegyet formázó kéz, melyet az Európai Uniót jelképező motívum, és a V4-tagországok nemzeti zászlóinak színei egészítenek ki. A tenyerekben található 20-as szám a jubileumi 20. évfordulóra utal.
Az alkalmi borítékon a tagországok zászlói alkotta grafikai kompozíció, az alkalmi bélyegzőn pedig a tagországok ország-térképeinek kontúrjai láthatók. Az alkalomra emléklap is megjelent, mely a négy ország bélyegét együttesen mutatja be. A Magyar Posta legújabb bélyege a Pénzjegynyomdában készült 50.000 db. kisív példányban.

A Külügyminisztérium Bem téri épületében – a bélyeg forgalomba bocsátásával egy időben – a „Visegrádi Csoport 20 éve” című kiállítás is megnyílt. A kiállított tárgyi emlékek – köztük a Visegrádi Nyilatkozat, valamint az Ünnepélyes Nyilatkozat – a Nemzetközi Visegrádi Alap és az MTI fotóarchívumának válogatott darabjai.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek