2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Adj nevet a játszóterednek!

Kazincbarcika – Lezárult a pályázat, melynek nyomán elnevezik a város játszótereit.

A pályázat kiírói tizenkét európai uniós játszóteret szeretnének úgy elnevezni, hogy az ötletet maguk a használók, a gyerekek adják.
Kazincbarcika Város Önkormányzata a Barcika Park és Barcika ART Kft.-vel közösen hirdette meg a rendhagyó ötletbörzét, melyre szép számmal érkeztek névjavaslatok.
A városközpont funkcióbővítő rehabilitációjának nyitórendezvényén Klimon István alpolgármester külön is felhívta az apróságok és az óvodapedagógusok figyelmét a „játékra”, így aztán volt is lelkes ötletelés.
A 7 kazincbarcikai tagóvoda a 12 játszótérre összesen 86 névjavaslatot küldött be. Az összesítésből kiderül, hogy a legnépszerűbb játszótér (legalábbis az elnevezést illetően) a Csónakázó-tónál illetve a Radnóti téren található. De sokak fantáziáját megindította az újkazinci és a Barátság téri két új gyerekbirodalom is.
A szervezők a kreatív ötletekhez kapcsolódóan csoportos rajzokat is vártak és bizony számos varázslatos gyerekrajz is kiegészíti az „Adj nevet a játszóterednek!” elnevezésű kezdeményezést.
A beérkezett ötleteket rövidesen szakértő zsűri veszi górcső alá, majd június második felétől sorra kerülnek fel a névtáblák a játszóterek bejáratához. Az avatáskor különleges programokra is számíthatnak a városlakók, kicsik és nagyok egyaránt.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…