2021. 12. 7. kedd

Ambrus
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • A járvány miatt jövőre halasztják a Zsebpénzügyes vetélkedő döntőjét

A járvány miatt jövőre halasztják a Zsebpénzügyes vetélkedő döntőjét

A járvány miatt a hagyományos, decemberi időpontról jövőre halasztják a Zsebpénzügyes verseny döntőjét. A középiskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedőre idén is rekordszámú, több mint 180 iskola diákjai jelentkeztek, akik ősszel három online fordulóban mérték össze pénzügyi tudásukat.

A középiskolásoknak szóló Zsebpénzügyes vetélkedőt idén negyedik alkalommal rendezi meg az Intrum kintlévőség-kezelő cég. Az idei versenyre ismét rekordszámú iskola jelentkezett, október elejéig 181 magyarországi és határon túli oktatási intézményből összesen 913 csapat regisztrált. A vetélkedőn három online fordulóban választották ki a legjobb 8 csapatot, akik hagyományosan egy élő döntőben, neves szakmai zsűri előtt mérik majd össze a tudásukat.

„A döntő a korábbi versenyek fénypontja volt” – mondta Felfalusi Péter, az Intrum Magyarország vezérigazgatója és a zsűri elnöke. „A résztvevők ilyenkor egy üzleti prezentációhoz hasonló módon mutathatták be a tudásukat és feladataik megoldását. Ezt segítve az előző napon több olyan foglalkozást tartottunk nekik, mint prezentációs technika, vagy stressztűrés, amivel még gördülékenyebbé tehették a színpadi szereplésüket. A döntőkre többször meghívtunk előadókat, például humoristákat is, akik a verseny szüneteiben léptek fel.”

A koronavírus-járvány azonban új helyzetet teremtett, a fertőzésveszély miatt a szervezők úgy ítélték meg, ahogy sok más rendezvényt, az élő Zsebpénzügyes-döntőt sem lehet biztonságosan, a hagyományos keretek között megtartani. Ezért az idei verseny döntőjét kivételesen nem decemberben, hanem a jövő év első felében, tavasszal rendezik meg.

„Bízunk benne, hogy az új időpontig már sikerül ellaposítani a járványgörbét, így már nem lesz akadálya az élő döntő megtartásának. Folyamatosan figyeljük a járvánnyal és az esetleges védőoltással kapcsolatos híreket, és ezek alapján tervezzük a Zsebpénzügyes verseny folytatását” – mondta Felfalusi Péter. Hozzátette: nem szeretnék elvenni a csapatoktól a döntő élményét: „Közel 1000 csapat közül a legjobb 8 közé csak egészen kiemelkedő teljesítménnyel lehet jutni. A döntőbe jutott diákok megérdemlik, hogy az eredményeiket megünnepelhessék, még ha erre csak későbbi időpontban lesz is lehetőség.”

Budapesti, hódmezővásárhelyi, ózdi és szegedi diákok a döntőben

A Zsebpénzügyes verseny első fordulója októberben ért véget, ennek során egy online alkalmazáson keresztül mérhette fel pénzügyi tudását 913 csapat, azaz közel 2400 diák és 234 felkészítő tanár. Ezt a fordulót két további online kör követte, a harmadik forduló végén pedig kiderült az is, hogy kik vehetnek részt jövőre a döntőn.

A legjobb nyolc csapat közé jutottak idén a budapesti Hunfalvy János két tanítási nyelvű gimnázium diákjai, két-két csapat jutott a döntőbe az ózdi Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumból és a szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziumból, a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégiumnak pedig három csapata is a legjobb nyolc közé került.

A döntőben a csapatoknak egy komplex pénzügyi problémára kell kidolgozniuk a saját megoldásukat, amelyek közül egy szakmai zsűri választja ki a legjobbat. Az idei zsűribe ismét olyan személyeket hívtak meg a szervezők, akik kiemelkedő eredményeket értek el a pénzügyekkel kapcsolatos szakmájukban: Dr. Vértes András, közgazdász, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke; Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezetője, akinek csapata a közelmúltban a Számlázz.hu akadémia elindításával és a Szerethető Munkahelyek díj elnyerésével tűnt ki. Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank digitalizációért és FinTech fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója, egyben a Pénzügyi Stabilitási Tanács tagja; valamint Kántor Endre, gazdasági újságíró, rádiós szerkesztő-műsorvezető a Jazzy Rádió Millásreggeli című műsorának házigazdája.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum