2022. 05. 25. szerda

Orbán
1 EUR 383 HUF
1 GBP 447 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • A digitális oktatásban segít az Ericsson új programja

A digitális oktatásban segít az Ericsson új programja

A COVID-19 világjárvány a Föld sok országában az oktatási rendszerek működésében is fennakadásokat okozott. Ezt látva az Ericsson az UNESCO Globális Oktatási Koalíciójának keretében elindította Ericsson Educate elnevezésű digitális programját, amely középiskolások és egyetemi hallgatók számára kínál online oktatási anyagokat a digitális készségek és ismeretek javításához.

A digitális összekapcsoltság a társadalmi távolságtartással fémjelzett időszakban minden korábbinál fontosabbá vált, hiszen fenn tudja tartani a normális életvitel érzetét. A globális COVID-19 járvány különösen súlyosan érinti az oktatási szektort, hiszen világszerte mintegy 1,2 milliárd hallgató és fiatal rekedt a hagyományos oktatási intézmények falain kívül. Emiatt óriási nyomás nehezedik a kormányzatokra és oktatási létesítményekre, hogy tegyenek elérhetővé online oktatási programokat.

Látva a példátlan fennakadásokat a hagyományos oktatás és tanulás terén, az Ericsson – más hasonlóan gondolkodó szervezetekkel együtt – csatlakozott a koronavírus járvány hatásainak enyhítését célzó, UNESCO vezette Globális Oktatási Koalícióhoz, annak érdekében, hogy a járvány ne jelenthessen leküzdhetetlen akadályt az oktatás és tanulás útjában.

Az együttműködés legfőbb elemeként a vállalat Ericsson Educate néven indította el folyamatosan bővülő digitális oktatási programját, amely hatékonyan segíthet az akadályoztatott felsőbb iskolás hallgatóknak világszerte a 21. század új technológiáiról ismereteket szerezni. A program ingyenesen hozzáférhető az Ericsson által kifejezetten erre a célra létrehozott portálon, és számos különböző tanulási módot és ütemet kínál, a célközönség oktatási igényeinek és képzettségi szintjének megfelelően.

Az Ericsson Educate a hallgatók számára inkluzív tanulási lehetőséget kínál, átsegítve őket ezen a hirtelen jött és példátlanul nehéz időszakon. Az átfogó és széleskörű tananyag elősegíti a középiskolások és egyetemi hallgatók digitális készségeinek javítását, ugyanakkor a tanárok számára is hatékony eszközt kínál a virtuális tanításban.

Az Ericsson által fejlesztett, digitális oktatási portál többek közt olyan témákban kínál kurzusokat, mint 5G hálózatok, dolgok internete (IoT), adattudomány, automatizálás, mesterséges intelligencia és gépi tanulás. A tananyag az egyetemi hallgatók infókommunikációs ismereteit hivatott javítani, felkészítve őket a távközlési és IKT szektorokban végezhető munkákra.

A Teaching AI az Ericsson által az UNESCO-val együttműködésben készített másik oktatási program, mely a gyermekek és a kiskamaszok igényeinek megfelelően készült. Ennek része egy ingyenes, többnyelvű mesterséges intelligencia kurzus, amelynek révén a szülők és tanárok segíthetik a gyerekeket, hogy otthoni körülmények között tanulhassanak erről az izgalmas témáról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum