2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF

Füstté vált az Interurban új videóklipje

Álomhatáron az Interurban

A Petőfi Tv Nézzünk szét! című műsorában múlt szombaton mutatkozott be az InterUrban új dala és videóklipje, a Füstté vált. A jelenlegi track saját dalszövege, az InterUrban vonatkozásában újdonságnak számít, akik a tavalyi évben azzal a nem titkolt szándékkal robbantak be a köztudatba, hogy közelebb hozzák az emberekhez a népzenét az elektronikus zene magyar népdalokkal való ötvözésével, illetve egy minden eddiginél korszerűbb megközelítéssel.

 

Az InterUrban újdonsága különleges hangulatot teremt. A dal az álom és az ébrenlét határán átélt élményeket jeleníti meg, melankolikus és komor hangvételben. Félálomban nem tudjuk mi vált füstté, nem tudjuk, hogy alszunk-e vagy félig ébren álmodunk, a fűszálaknak sem lenne szabad a szemünk láttára nőniük. Pont, mint a valóságban.

 

A hétköznapi zajok és zörejek elektronikus zenei alkatrésszé alakítása ismét tetten érhető a dalban és újra előkerülnek a valószerűtlen gépek, amelyek az Interurban vizuális megjelenésének elválaszthatatlan részét képezik. A történet a szemünk előtt kezd kibontakozni. Magával ránt. De nem húz le, hanem felemel és áttranszformál. Nézőként mintha már mi is ott lennénk a hanghullámok fullasztó ölelésében.

 

A tavalyi év nem épp a legjobb választás volt a debütre, de a sok elkészült anyaggal a hátunk mögött már nagyon szerettünk volna megmutatni magunkat. Idén felpörgünk, készülünk a live act-re immár hárman, és új trackeket hozunk ki az év során, de az sincs kizárva, hogy feltöltünk egy egész albumnyi zenét a Spotify-ra”– jegyezte meg Muzsnyai Márti az InterUrban énekesnője. Hozzátette: céljuk, hogy a fellépések során valódi zenei élményben legyen része a közönségnek, ezért a számokat élő dobbal fogják játszani a live act-ok során.

 

Az új klipet Kovács Krisztián rendezte és vágta. A videó az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=ZH4l6EkePeM

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi manók bűvöletében
Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is a manók. Ahogy közeledik az év vége, egyre több üzlet kínálatában bukkannak fel…

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…