2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Folyamatos teltház az Iparművészeti Múzeum programján a Sziget Fesztiválon

Folyamatos teltház az Iparművészeti Múzeum programján a Sziget Fesztiválon

A magyarországi múzeumok közül egyedüliként, önálló programhelyszínen várja az Iparművészeti Múzeum a Sziget Fesztivál vendégeit kedd estig. A Szecessziós Detox minden nap 13-20 óra között fogadja azokat, akik az éjszakai pörgést akarják nyugodt körülmények között kipihenni, kreatív módon, századfordulós alakok és történetek között feltöltődve készülni a következő estére.
Rendkívül népszerű a múzeumpedagógiai csapat workshopja, ahol az Iparkodjunk! kiállítás vászontáskáira varázsolnak szecessziós motívumokat a múzeum főépületének díszeiről. Az ITALművészeti múzeum című minikiállításon évszázadok szomjas története elevenedik meg: a poharak, korsók, kancsók, kelyhek, likőrös szettek különleges világában mindenki felfedezheti kedvencét a gyűjtemény szabadtéri tablótárlatán.
A szecessziós műtárgyakat bemutató napozószékekből nappali pihenő áll össze, ahol frissítőkendővel és friss gyümölccsel várják a betérőket, ezen a helyszínen rendel délutánonként Miss Wendy Wellcare szanatóriuma is, aki századfordulós praktikákkal segít eltüntetni a fesztiváltempó testi-lelki nyomait. Szintén a Mare Temporis társulata eleveníti fel a békebeli mutatványosok világát: kecses akrobata hölgyekkel, győzhetetlen erősemberrel és a szecesszió legravaszabb bűvészével hoznak nosztalgikus szórakozást a Sziget Fesztivál múzeumi helyszínén délutánonként. Németh Luca táncművész Loie Fuller híres szerpentintáncát eleveníti fel, az ehhez készített különleges fátylakban pedig bárki kipróbálhatja a koreográfia látványos forgásait.

https://szigetfestival.com/hu/utlevel

www.linktr.ee/iparmuveszeti

Fotók: Iparművészeti Múzeum

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek