2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Embert próbáló a mélyszegénységben élő családok helyzete

Embert próbáló a mélyszegénységben élő családok helyzete

Télen, amikor a kisebb településeken a hátrányos helyzetű családokban az alkalmi munkából élő családfenntartónak éppen nincs munkája, és csak segélyekből tengődnek, akkor bizony az is előfordul, hogy gyermekek éheznek.
Az előítéletek ellenére sokszor igenis nem arról van szó, hogy a családfő nem akarna dolgozni, hanem arról, hogy képzettség hiányában nem talál a környéken munkát, vagy épp a fizetése csekély, és nem tart lépést az inflációval.

Ezért fordult Szatmári István, a gyulaji Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke ismét a szcientológia önkéntes lelkészekhez segítségért, hisz ők évek óta rendszeresen támogatják a gyulajiakat, hol a falunap, hol különféle ünnepek alkalmából, vagy épp csupán azért, mert az elnöknek tudomása van arról, hogy családok vannak bajban. Ezúttal is lehetett rájuk számítani, és Budapestről 30 megszorult, mélyszegénységben élő családnak szállítottak főként tartós élelmiszerből, gyümölcsből, piperéből, továbbá játékokból, mesekönyvekből, felnőtt- és gyermekruhákból álló adományt Gyulajra.

Nyilvánvaló, hogy a hosszútávú megoldás az edukáció, ám pillanatnyilag nehéz lenne oktatni olyan valakit, aki éhes.

Addig is átmenetileg ki lehet segíteni tartósélemiszer-adományokkal kevésbé szerencsés honfitársainkat, hogy egyetlen gyermeknek se kelljen megtapasztalnia az éhezést.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy márkás karórával elérhető, hogy az emberek tekintete a csuklóra szegeződjön. Továbbá meglepetésnek is kiválóak, hiszen magabiztosságot lehet velük…

További cikkek