2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

„előKÉPZŐ” a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

Az „előKÉPZŐ” a Magyar Képzőművészeti Egyetem felvételi előkészítő kurzusa, amely egyrészt tanulmányrajz és alakrajz stúdiumból, másrészt az egyetem szakjaihoz kapcsolódó felkészítő műhelymunkából áll. A felvételi előkészítő évtizedes hagyományra nyúlik vissza, az egyetem vezetése az elmúlt tanévben élesztette újjá. Az újrakezdés sikeresnek bizonyult, hiszen az előkészítőn résztvevők jelentős része bekerült az egyetem művész szakjaira.

 

A kurzusokra jelentkezők a 2022/23-as tanévben, október 1-től, szombat délelőttönként kiváló szakemberek segítségével csiszolhatják a rajztudásukat a Stróbl Alajos Kollégium tetőtéri műtermeiben. A délutáni műterem gyakorlatokon pedig a tanszékek által delegált művészek segítenek felkészülni a választott szak speciális követelményeire.

 

A délelőtti rajzprogram I. vezetője és a teljes felvételi előkészítő tanfolyam koordinátor tanára, valamint a szobrász szakra felkészítő szakmai vezető Balázs József Tamás szobrászművész, a rajzprogram II. kurzus tanára Poroszlai Eszter képzőművész.

 

A délutáni műhelymunkát irányító szakemberek: Udvardy Emese festőművész, Szlovicsák Dömötör grafikusművész, Horváth Győző tervezőgrafikus , Makói Juhász István restaurátorművész, É. Kiss Piroska díszlet és jelmeztervező művész, Jeneses Ádám intermédia művész.

 

A felvételi előkészítő időpontja:

  1. október 01 – 2023. június 10.

Az előkészítő díja: kurzusonként 150.000 Ft (rajzkurzus és a szakmai kurzus kedvezményesen 250.000 Ft)

 

A délelőtti rajzprogram 10.00 – 13.00-ig, a délutáni műhelymunka 14.00 – 17.00-ig tart.

Az egyetem a rajzprogramra modellt és szakmai konzultációt biztosít, félíves rajztáblát, papírt, valamint rajzeszközöket a jelentkezőknek maguknak kell hozniuk. A délutáni műhelymunka eszközigényéről a foglalkozásokat vezető művészek adnak majd az első alkalommal tájékoztatást.

 

A rajzkurzus helyszíne:

MKE Stróbl Alajos Kollégium

1087 Budapest, Stróbl Alajos utca 3/A

Népstadion metrómegállótól 8-10 perc sétával megközelíthető

 

A szakmai műhelymunka helyszíne:

A választott szaktól függően eltérő lehet, erről a foglalkozásvezetők adnak felvilágosítást.

További információ és jelentkezés e-mailban az alábbi címen

  1. szeptember 30-ig: elokepzo@mke.hu.

 

Kontakt: Kubik Elvira rektori kommunikációs főtanácsadó iroda@kubikelvira.com

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…