2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Egyre több női érdeklődő a logisztikai képzések iránt

Egyre több női érdeklődő a logisztikai képzések iránt

Évente többszáz Felsőfokú Logisztikai Menedzsert képez a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE), mely tanfolyamra egyre több a női jelentkező. A közelmúltban a nők aránya már 40% körül alakult, mely az elmúlt évek tendenciáját figyelembe véve nem meglepő, ha tovább emelkedik. Nemcsak a Felsőfokú Logisztikai Menedzser kurzusra, hanem a logisztikai tréningekre is aktív az érdeklődés.
 
Folyamatos az érdeklődés a logisztikai képzések iránt
 
A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) nem az általános féléves ütemben indítja el a képzéseit. Mivel folyamatos az érdeklődés, ezért az egyedi tematikának köszönhetően jellemzően havonta tudnak tanfolyamot indítani.
 
„A Magyar Logisztikai Egyesület igyekszik a felgyorsult világ igényeihez maximálisan alkalmazkodni, ezért a legnépszerűbb képzésünket, a Felsőfokú Logisztikai Menedzser tanfolyamot sok esetben akár havonta elindítjuk” – mondta Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.
 
A képzés célja, hogy a sikeres vizsga után a gazdasági élet különböző területein, az egyes gazdasági szervezetekben logisztikai tervezési, szervezési, irányítási, valamint ellenőrzési feladatokat tudjon ellátni. Aktív résztvevőként tudjon közreműködni a vállalaton belüli, valamint a vállalat és a beszerzési, értékesítési piacai közötti integrált anyag- (áru-) és információáramlás szervezésében, melyhez szorosan kapcsolódik a környezetünk védelme és a társadalmi felelősségvállalás is.  Továbbá képes legyen kapcsolatot tartani más vállalati területekkel-csoportokkal, és közreműködni a vállalati stratégia elkészítésében is, ezáltal információkat biztosítva például a vezetői döntésekhez.
 
Évente többszáz hallgató szerez Tanúsítványt, melynek 40%-a nő
 
A Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzést néhány éve még 100 fő végezte el évente. Ez a szám viszont mostanra a többszörösére emelkedett. 
 
„Évente nagyjából többszáz hallgató szerez nálunk Tanúsítványt. Bár korábban főként férfiak érdeklődtek a logisztikai oktatások iránt, mára ez a tendencia megváltozott. A legnépszerűbb képzésünkre jelentkezők 40%-a például már nő” – tette hozzá a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.
 
A képzésben való részvétel feltétele, hogy a jelentkező rendelkezzen bármilyen felsőfokú, vagy logisztikai ügyintéző OKJ-s végzettséggel. Azonban akkor is tud jelentkezni, ha a szakterületnek megfelelő felsőfokú oktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal, vagy 3 éves logisztikában eltöltött szakmai tapasztalattal rendelkezik.
 
Az MLE több helyszínen, Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Székesfehérváron, Kecskeméten, sőt még Nagyváradon is rendszeresen meghirdet kurzusokat
 
A Magyar Logisztikai Egyesület célja a tudásátadás, melynek jegyében törekszik ezt minél könnyebben elérhetővé tenni. Egyre több vállalat korszerűsíti a logisztikai folyamatait, amelyhez elengedhetetlen a logisztikusok tudásának frissen tartása is. Ezért amellett, hogy számos nagyvárosban rendszerint meghirdet olyan logisztikai képzéseket, mint a Felsőfokú Logisztikai Menedzser, már rendszerint online kurzusokat is indít. Így a hallgatók akár a saját otthonuk kényelméből is megszerezhetik a naprakész logisztikai ismereteket.
 
„Az online oktatást, mint sokan, mi is a koronavírus-járvány megjelenésével kezdtük el alkalmazni. A nagy sikerre való tekintettel azonban mi folyamatosan használjuk, és indítjuk újra és újra az online tanfolyamainkat is” – hangsúlyozta Dr. Doór Zoltán. 
 
Vizsgával zárul a közel egyéves képzés
 
A közel egy év alatt összesen 14 szombati alkalommal kerül átadásra a sikeres vizsgához szükséges tananyag. Több mint tíz neves szakember adja át elméleti és gyakorlati tudását a képzésben résztvevőknek. Az előadások magyar nyelven zajlanak, azonban az online oktatásnak köszönhetően a világ minden pontjáról – ahol a technikai feltételek adottak – lehetőség van a tanulásra. Kizárólag a vizsga történik személyes formában az online kurzusok esetében is. A sikeres vizsga letétele után a versenypiac által elismert szigorú sorszámú Tanúsítványt kapnak a hallgatók, melyben néhány személyes adaton túl, szerepel a vizsga végső érdemjegye, valamint a 3 tagú vizsgabizottság aláírása is. A képzés során átadott tudásnak egyre nagyobb a nemzetközi elfogadottsága, így igény esetén angol és német nyelveken is kérhető róla igazolás.
 
Tréningek azoknak, akik rövid idő alatt koncentrált tudást szeretnének
 
Azoknak, akik nem tudják a közel egyéves képzést vállalni, remek alternatívát nyújtanak az MLE tréningjei. 
 
„A tréningjeink rendszerint mindössze 1-2 naposak, cserébe tematikusan biztosítanak friss és koncentrált tudást rövid idő alatt” – emelte ki a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.
 
Az előadók a szakma legelismertebb szakembereiből tevődnek össze, ezáltal biztosítva a képzések magas színvonalát. A több mint tíz, jelenleg is meghirdetett tréning között – a teljesség igénye nélkül – olyan témákkal találkozhatunk, mint a robotok a mezőgazdaságban, folyami, tengeri vagy intermodális szállítmányozás, digitalizáció a logisztikában és a szállítmányozásban, logisztikai vezetők kihívásai, valamint a vám a logisztikai folyamatokban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ünnepi Könyvhét
Egy tűt nem lehetett volna leejteni ma az Ünnepi Könyvhéten, Budapesten a Vörösmarty téren. Több száz kiadó, több ezer ember, több tízezer könyv bi…

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …