2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Csütörtökön kezdődik a Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál

Csütörtökön kezdődik a Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál

 Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós a Margitszigeten

Május 23-25. között, a margitszigeti Kristály Színtéren rendezik a Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivált, ahol három napon át könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, zenés irodalmi estekkel, rendhagyó irodalomórákkal és élő podcastfelvételekkel várják az érdeklődőket. A programokon a részvétel ingyenes.

A Bookline támogatásával megvalósuló rendezvény idén három napon át, négy színpadon, több mint 50 programmal várja a látogatókat a Margitszigeten. Délutánonként az irodalmi élet meghatározó szerzőit és új köteteiket bemutató beszélgetések, esténként pedig a Margóra megálmodott zenés irodalmi produkciók közül lehet majd válogatni. A fesztiválon koncertezik majd a Tudósok, “Mondjad Atikám” című József Attila esttel érkezik Vecsei H. Miklós és Balla Gergely (Platon Karataev) és Népi líra című lemezét mutatja be itt Pion x Krizsó.

A Tavaszi Margón mutatja be új kötetét többek között Erdős Virág, Élő Csenge Enikő, Benedek Szabolcs, Bíró Zsombor Aurél, Cserháti Tamara, Cserna-Szabó András,  Görcsi Péter, Havas Juli, Háy János, Horváth László, Imre, Jakupcsek Gabriella, Kemény Lili,  Kocsis Gergely, Krusovszky Dénes, a Kovács Dominik és Kovács Viktor, Láng Orsolya, Láng Zsolt, Locker Dávid, Madarász Éva, Mártonffy András, Morcsányi Elza, Péterfi Judit, Puzsér Róbert, Szentesi Éva, Szinvai Dániel, Takács Tibor, Tallér Edina, Tóth Júlia Éva, Tóth-Zsiga Borbála, Vida Ágnes és Zoltán Gábor.

A fesztivál első napján, csütörtökön emlékek és álmok elevenednek majd meg Krusovszky Dénes új verseskötetében, az önvédelem hiányát használja fegyverként nagy port kavart önéletrajzi kötetében Kemény Lili, Kovács Dominik és Kovács Viktor, azaz a Kovács ikrek pedig elmesélik, hogy kell közösen regényt írni. Pénteken a 2020-ban Libri irodalmi díjjal jutalmazott Láng Zsolt mesél új regényéről, Erdős Virág kötetbemutatóján összeolvad a közélet és a magánélet, és a közönség tagjainak mindkét agyféltekéjét megmozgatja majd Puzsér Róbert Metafizika című meditációs objektuma. Szombaton Csakazértis szerelemről mesél Jakupcsek Gabriella, várva várt új regényét mutatja be Szentesi Éva, meg nem írt novellákat tartalmazó novelláskötetéről beszél majd Cserna-Szabó András, és először a Margó közönsége hallhat részleteket Darvasi László új, háromkötetes nagyregényéből, mégpedig Máté Gábor előadásában.

A bemutatott köteteket a Bookline-nak köszönhetően az érdeklődők a helyszínen megvásárolhatják és a jelenlévő szerzőkkel dedikáltathatják is.

Idén először élőben találkozhatnak a Margó látogatók kedvenc kulturális podcastjeikkel. A fesztiválon veszi fel élőben következő adását a Buksó (24.hu), a Ma is tanultam valamit (Index), a Nem rossz könyvek (444), a Budapesti Nők, az Ezt senki nem mondta! és Az első (Könyves Magazin) illetve a Litera Podcast is.

A Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál programjaira a belépés díjtalan, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A fesztivál teljes programja a Margó weboldalán (margofeszt.hu) és Facebook oldalán elérhető.

A program a Bookline és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

További információk:

margofeszt.hu

facebook.com/margofeszt

instagram.com/margofeszt

spotify/margofeszt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek