2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Boríték: nélkülözhetetlen a mindennapokban

Tudtad, hogy már az i. e. 2000 körüli időszaktól kezdve beszélhetünk borítékokról? Ezek ugyan nem a ma ismert alapanyagokból készültek, a babilóniaiak agyagból formázták meg őket. A nedves agyagot a levél köré hajtották, majd a végeket összenyomták a lezáráshoz.

Kínában készítették viszont az első ismert papírborítékokat, a feltételezések szerint az i. sz. II. század körül. Ekkorra teszik a papír feltalálását is. Főleg ajándékok és pénz küldésére használták.

A napjainkban ismert levéltartókra a XIX. századig kellett várni, az 1840-es években Nagy-Britanniában Edwin Hill és Warren De La Rue szabadalmaztatták az első, a papírboríték tömeges gyártásra alkalmas gépet.

Alapvető kellék rengeteg helyen

Ezt a mindennapi élethez még ma is elengedhetetlen terméket megvásárolhatod az OfficeMarket.hu irodaszer webáruház borítékok oldalán. Praktikus, multifunkcionális segítőink ezek a kisebb-nagyobb tasakfélék, amelyek már nagyon sokféle változatban és méretben állnak mindenki rendelkezésére.

Egy vállalkozás ügyvitele szempontjából mindenképpen szükségesek a hasznos irodaszerek, s ezek egyike kétségen kívül a boríték. Ez lehet ma már klasszikus kivitelű, amelynek a lezárását az enyvezett felülettel lehet megoldani.

Ám már kifejlesztették az öntapadós fajtát is, ami sokkal kényelmesebb és gyorsabb, s nem mellesleg higiénikusabb lezárást tesz lehetővé.

Külön csoportot képeznek a szilikonos és a légpárnás típusok is. Külön szót érdemes ejteni az egyáltalán nem szabványos, úgynevezett gascofil fajtákról, amelyek extra erős anyagból vannak, nagyon ellenállók és még “talppal” is rendelkezhetnek.

A megfelelő termék segít spórolni is

Az OfficeMarket.hu irodaszer webáruház imponálóan gazdag választékában talán nincs senki, aki ne találhatná meg az éppen szükséges borítéktípust vagy méretet. Nagyon sok irodai folyamatot meg lehet könnyíteni, ha ehhez a megfelelő termékfajta áll a munkatársak rendelkezésére ebből a cikkből is.

Ha a számlákat a megfelelő ablakos típusban küldik ki az ügyfelek számára, akkor nem kell extrán nyomtatni a borítékokat vagy etiketteket, esetleg kézzel a címzést felvezetni külön-külön. A termék “ablakán”, azaz szilikonos rétegén keresztül pontosan kivehető a rendeltetési hely. A számlákon kívül ugyanez a helyzet az értesítésekkel, a felszólításokkal vagy más jellegű iratokkal is.

Környezetbarát alapanyagból is beszerezhető

A környezettudatos vásárlókra is gondolnak ma már a figyelmes gyártók, így nekik is kínálnak környezetbarát alapanyagból készített borítékokat. Az OfficeMarket.hu irodaszer webáruház is forgalmaz ilyeneket több méretben is.

A borítékok valószínűleg még sokáig nem fognak kimenni a divatból, bár ma már kétségtelenül kevesebben küldenek hagyományos leveleket. Ám a számlák, fizetési csekkek, meghívók és egyéb küldemények feladásához még jó sokáig biztosan számíthatunk rájuk./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek