2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Böjte Csaba testvér gyergyói gyerekeiről szól Murányi Sándor Olivér új könyve

Böjte Csaba testvér gyergyói gyerekeiről szól Murányi Sándor Olivér új könyve

„Panasz helyett” címmel jelent meg a legújabb megható kötet


Murányi Sándor Olivér, író és Tóth András, fotós „Panasz helyett”
címmel jelent meg az új kötet, amely megrendítő történetekről, Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes gyermekotthonában töltött évekről, megható gondolatokról szól.

 

A bemutatóra szeptember 9-én került sor a gyergyószárhegyi Tatárdombon. A könyvet Böjte Csaba ajánlása jegyzi:

„A mennyei Atya kérésére, József igent mondott a gyermek Jézusra! Bár nem az ő vérszerinti gyermeke, mégis akárcsak egy jó édesapa, gondoskodó szeretettel vállalta, és felnevelte szeretett Fiát! Jézus nem a test és a vér kívánságából lett Szent József gyermeke, hanem a mennyei Atya akaratából! Ilyen józsefi értelemben lettem én is sok gyermek nevelőapja, így lett László Pali is az én nevelt fiam, Isten nevében fogadtuk be, és álltunk, állunk ma is mellette!

 

Egy apának a legnagyobb öröm, ha látja az ő gyermekét haladni, boldogulni az életben, ha valóban büszke lehet az ő fiára, lányára! Egy gyermek legszebb köszönete, mit a szüleinek adhat, az az általa vállalt, szépen nevelt unokák! Istennek legyen hála sok gyermekünkre büszkék lehetünk, Palira is büszke vagyok, mert megállta az életben a helyét! Családot alapított, igaz szeretettel oltárhoz vezetett egy lányt, és szerelmükből gyermekek születtek! Büszke vagyok rájuk, mert feleségével szép családjukat becsületes, kitartó munkával nem csak fenntartják, de a munkatársaikkal még közel harminc bajban lévő gyereknek is otthont teremtenek!

 

Istennek legyen hála, Palit az élet nehézségei nem megtörték, hanem felvértezték, és munícióval látták el, így most ő, a Szent Anna Otthon lakóin, a kisebb sorstársainak  segíteni tud.

 

Szívem minden szeretetével kérem Isten áldását Palira, az ő  vérszerinti családjára és a Szent József lelkülettel, általa befogadott gyermekekre! Ugyanakkor kedves barátaimra, Murányi Sándor Olivér íróra és Tóth András fotósra is kérem a gondviselő Isten áldását, akárcsak az általuk alkotott könyvre, melyet a kedves olvasó éppen a kezében tart!”

A szerzők beszélgetőtársa volt Böjte Csaba Gyergyószárhegyen. A rendezvény támogatói a Dévai Szent Ferenc Alapítvány valamint a Természet és Irodalom Egyesület.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy márkás karórával elérhető, hogy az emberek tekintete a csuklóra szegeződjön. Továbbá meglepetésnek is kiválóak, hiszen magabiztosságot lehet velük…

További cikkek